Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Štúdio 6

V Štokholme nájdu v lete zavraždenú mladú ženu. Brutálny zločin so znakmi sexuálneho násilia sa stáva senzáciou pre stránky...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
13,90€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

V Štokholme nájdu v lete zavraždenú mladú ženu. Brutálny zločin so znakmi sexuálneho násilia sa stáva senzáciou pre stránky novín v čase uhorkovej sezóny. Z vraždy podozrievajú ministra, a keďže o pár týždňov sú parlamentné voľby, mediálne šialenstvo naberá na obrátkach.
Annika Bengtzonová je stážistka v novinách Kvällspressen. Pre mladú reportérku je to šanca, ako získať stále miesto. Jej ambície však majú privysokú cenu. Vyšetrovanie ju privedie do mestského podsvetia – do erotických klubov – ale na druhej strane do vysokých politických kruhov. V stávke je spravodlivý trest za smrť mŕtvej ženy a Annikina budúcnosť.

Zo švédskeho originálu Studio Sex (Piratförlaget, 1999)
preložila Jana Melichárková.

Ukážka textu z knihy


– Mŕtva je mladá žena. Bola identifikovaná ako Hanna Josefin Liljebergová, devätnásťročná, bytom v Štokholme. Príbuzných sme vyrozumeli.
Annika pocítila pálenie v žalúdku. Zakalené oči dostali meno. Opatrne sa poobzerala dookola, aby videla, ako kolegovia zareagovali. Nikto nepohol ani brvou.
– Dievča prišlo o život zaškrtením, – pokračoval tlačový hovorca. – Čas smrti nie je ešte presne stanovený, ale mohlo sa to stať medzi treťou a siedmou dnes ráno.
Chvíľu zaváhal a pokračoval.
– Obhliadka tela tiež svedčí o tom, že bola sexuálne zneužitá a znásilnená.
V Annikinej hlave blýskal obrázok, prsia, oči, výkrik. Tlačový hovorca vzhliadol od stola a svojich papierov.
– Potrebujeme pomoc verejnosti, aby sme chytili toho šialenca, – priznal unavene. – Nemáme toho veľa.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Studio Sex Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055131993 Rozmer: 134×208 mm Počet strán: 408 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: špionážny, napínavý

Zaradené v kategóriách