Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Psie poslanie

Všetci psi idú do neba... teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi! Autor tohto bestselleru W. Bruce...

W. Bruce CameronIkar (2013)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
11,90€

📚Prečítaná za 6,55€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Všetci psi idú do neba... teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi!

Autor tohto bestselleru W. Bruce Cameron je presvedčený, že pes sa môže narodiť viackrát za sebou, aby dostal šancu zdokonaľovať sa v rozličných zručnostiach a v chápaní ľudského správania.
Aj románový psí hrdina sa vrátil na svet viackrát. Narodil sa ako túlavé šteniatko, ale tento život sa skončil tragicky skoro. Potom hľadá zmysel života ako neposedný zlatý retriever v náručí osemročného chlapca Ethana. Pri nespočetných spoločných dobrodružstvách sa naučí, čo všetko má zvládnuť „dobrý pes“. Lenže aj táto životná púť hrdinského rodinného maznáčika sa raz skončí. Keď znovu príde na svet ako šteniatko, musí sa popasovať s náročnejšími úlohami, aby mohol byť ľuďom naďalej užitočný. Pritom stále nosí v sebe túžbu opäť stretnúť „svojho chlapca“, ktorého nadovšetko miluje.

Psie poslanie hľadá a nachádza odpovede na základnú otázku – prečo sme tu? – a netýka sa to iba štvornohých havkáčov. Duchaplný, precítený a neraz aj vtipný príbeh okrem príhod jedného psa počas viacerých životov ponúka aj psí pohľad na medziľudské a ľudsko-psie vzťahy. Okrem iného nám pripomína, že láska nikdy neumiera, skutoční priatelia nás nikdy neopustia a každé stvorenie má na svete svoju nezameniteľnú misiu.

Z anglického originálu A Dog’s Purpose (Forge Book,
New York 2010) preložila Elena Guričanová.

Ukážka textu z knihy


Mal som pocit, ako keby som veľmi dlho spal, nesníval ani nemyslel, a zrazu som zase pozeral na svet očami veľmi mladého psíčaťa. Lenže zároveň som si aj pamätal, že som bol od narodenia tým istým šteniatkom, ktoré so súrodencami zápasilo o potravu a netušilo nič o svojich predchádzajúcich životoch.
V momente, keď som sa rozpamätal na všetko predtým, ma zachvátil obrovský zmätok. Keď som umieral, cítil som sa tak dokonale, že som si nevedel predstaviť, prečo by som sa mal znovu narodiť. Žeby som mal na svete ešte dôležitejšie poslanie než milovať svojho chlapca?
Ethan mi tak strašne chýbal, že som niekedy od žiaľu kňučal, a moji noví súrodenci si to vysvetlili ako slabosť. Bolo ich sedem, všetci tmavohnedí s čiernymi škvrnami. Skákali na mňa a snažili sa ma presvedčiť o svojej nadradenosti, no mne to akurát tak liezlo na nervy. Tým deckám vôbec nedošlo, že vodcom svorky budem aj tak ja.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: A Dog’s Purpose Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055133751 Rozmer: 134×207 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: humorný

Zaradené v kategóriách