Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Colonel UN – Plukovník OSN


🍌 Odosielame o 8 dní.
19,90€
Zľava 10%
17,91€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha Colonel UN (Plukovník OSN) je o výnimočnom človeku, plk. Ing. Ľubomírovi Kolenčíkovi. Autor v nej čiastočne načrtol biografiu i prierez profesionálnym životom tohto dôstojníka, dnes už vo výslužbe. V prvej časti publikácia zachytáva jeho detstvo, dospievanie, vojenskú službu vojaka a dôstojníka armády. Vyvrcholením je jeho pôsobenie v generálskej funkcii náčelníka Vojenskej správy pre Západoslovenský kraj a veliteľa Vyššieho doplňovacieho veliteľstva Západ.

Ďalšie dve kapitoly sa venujú najvýznamnejšej etape jeho vojenskej cesty, keď velil prvému slovenskému kontingentu misie OSN UNPROFOR na území bývalej Juhoslávie. Obsahujú fakty i spomienky o tejto prvej mierovej misii v histórii samostatnej Slovenskej republiky. Vo vojnových podmienkach krvavého konfliktu plukovník Kolenčík vybojoval so svojimi vojakmi, príslušníkmi Slovenského ženijného práporu, výraznú medzinárodnú prestíž pre mladú Slovenskú republiku. Veliteľa i jeho vojakov to stálo to veľa obetavosti a úsilia. Jeho spomienky sú unikátnym svedectvom nielen o mierovej misii, ale aj o pomeroch vo vtedajšej tvoriacej sa armáde.

Záverečná časť knihy je venovaná životnému obdobiu Ľubomíra Kolenčíka po vojenskej službe. V novej profesii systémového inžiniera sa dokázal presadiť v civilnom podnikateľskom prostredí na Slovensku i v zahraničí. Veríme, že kniha sa stane pre čitateľa nielen zdrojom zaujímavých informácií, ale možno i zdrojom poučenia, že niekedy sa neoplatí byť prvým. Publikácia obsahuje množstvo dobových fotografií i rôznych dokumentov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788089169702 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 226 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina, angličtina

Zaradené v kategóriách