Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Atentátnik

V Štokholme vrcholí príprava letnej olympiády. Na novom štadióne však vybuchne bomba. Zabije Christinu Furhageovú, významnú...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup



V Štokholme vrcholí príprava letnej olympiády. Na novom štadióne však vybuchne bomba. Zabije Christinu Furhageovú, významnú švédsku podnikateľku, ktorá šéfuje vyše tisícke mužov pri organizovaní olympiády. Polícia začína intenzívne pátrať po vrahovi. Kde ho hľadať? Medzi teroristami alebo v najbližšom okolí vedenia prípravného olympijského výboru? Len vytrvalá reportérka Annika Bengtzonová nachádza súvislosti, ktoré ostatní akoby nechceli vidieť.

Zo švédskeho originálu Sprängaren (Piratförlaget, 1998)
preložila Mária Bratová.

Ukážka textu z knihy


– Prosím, ihneď uvoľnite priestranstvo! Hrozí zrútenie budovy! Opakujem...
Po ploche pod ňou pomaly prechádzalo policajné vozidlo so zapnutým ampliónom. Ľudia sa hneď začali sťahovať k budove určenej na rozcvičovanie a k stavbám v olympijskej dedinke. Annika sa rozbehla po zvažujúcom sa vonkajšom múre, čím sa vyhla návratu na plošinu. Napokon sa dostala k rampe v miernej zákrute za budovou. Cestou minula niekoľko vchodov, ktoré si dobre obzrela. Ani jeden nebol poškodený výbuchom, ani nebol vylomený.
– Prepáčte, slečna, tu nemáte čo hľadať!
Jej pleca sa dotkla ruka mladého policajta.
– Kto tu velí? – spýtala sa a ukázala mu novinársky preukaz.
– Teraz nemá čas. Okamžite odíďte. Celý priestor treba vyprázdniť.
Policajt ju začal ťahať, očividne netrpezlivý a vystresovaný. Annika sa vytrhla a postavila sa mu zoči-voči. Odvážne sa spýtala:
– Čo ste našli na štadióne?
Policajt si oblizol pery.
– Neviem, ale aj keby som vedel, nemôžem vám to povedať, – odvetil.
Bingo!
– A kto mi to môže povedať a kedy?

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Sprängaren Rok vydania: 2013 ISBN: 9788055132006 Rozmer: 134×207 mm Počet strán: 352 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách