Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Z neba spadli tri jablká

Narine AbgarjanArtforum (2022) • Edícia -klad

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
13,90€
Zľava 21%
11,00€

📚Prečítaná za 11,12€ (Zľava 20%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

“Chcela som napísať príbeh, na ktorého konci je nádej. Ľudstvo potrebuje nádej a pekné príbehy,” povedala autorka o knihe Z neba spadli tri jablká. Pozýva nás do malej horskej dediny, ktorá sa už po generácie vyrovnáva s dedičným prekliatím, ktoré im - ako sa obyvatelia domnievajú - prinieslo skazu a smrť. Ochrannú silu majú dlhé ženské vlasy, ktoré si miestne ženy roky nestrihajú. Čo sa stane, keď násilnický muž utne Anatólii jej dlhé vrkoče?

Narine Abgarian sa priamo hlási k odkazu Gabriela Garcíu Márqueza a román Z neba spadli tri jablká sa stáva akousi arménskou odpoveďou na Sto rokov samoty. V jej tvorbe nachádzame prvky magického realizmu, pre ktorý je typické, že realistické a fantasktné existuje vedľa seba, a že príbeh fiktívnych ľudí z fiktívnej dediny a fiktívneho časopriestoru dokáže zrkadliť veľké dejiny nášho sveta.

František Hübel (ilustrátor)

Recenzie a kritiky

Originálny názov: S neba upali tri jabloka Rok vydania: 2022 ISBN: 9788081503603 Rozmer: 150×195 mm Počet strán: 180 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách