Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kino-Ikon 1/2010


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
3,32€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Číslo otvára štvrtá kapitola veľkého rozprávania Juraja Mojžiša a Kataríny Mišíkovej o modeloch rozprávania v slovenskom filme, stále v časoch normalizácie.
V rubrike Studium sa tiež Eva Vženteková pokúsi o reinterpretáciu katolíckych filmov Štefana Uhra, v tomto čísle najmä filmu Organ. Hlavnou a celkom netradičnou témou čísla sa stalo u nás málo známe spojenie filmu s neurovedou. Blok tvorí štúdia kolektívu autorov Neuroveda a filmová veda, dopĺňa ju zasvätený úvod Zdenka Holého Neuroestetika: budúcnosť filmových štúdií?
V rubrike rozhovorov uvedieme debatu Michala Michaloviča s Györgyom Pálfim rekapitulujúcu jeho doterajšiu tvorbu, a zároveň rozhovor s Brunom Dumontom o filme Hadewijch. K slovenskému filmu sa opäť vrátime v rubrike Dvojdotyk, kde sa Václav Macek a Eduard Grečner dotýkajú témy konca Koliby. Po sérii reflexií filmov (Hlad, Bournova trilógia), kníh (Konzervy so slovami, Myslenie obrazom) či festivalov (AFO, Fajr) číslo uzatvárajú eseje o vedľajších postavách v umení, napr. o predavačke párkov v Kaurismäkiho Svetlách v súmraku.
Sprievodné číslo časopisu Frame sa aktuálne venuje téme „Minulosť“.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: NEUROESTETIKA Rok vydania: 2010 ISBN: 13351893 Rozmer: 139×200 mm Počet strán: 255 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách