Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Peter Camenzind

Peter Camenzind je dieťa prírody, osamelý kráľ v kráľovstve - preto rezignuje na spoločenský úspech... Na začiatku bol...


🍎 Vypredané
3,29€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Peter Camenzind je dieťa prírody, osamelý kráľ v kráľovstve - preto rezignuje na spoločenský úspech...

Na začiatku bol mýtus. Tak ako Hospodin básnil v duši Indov, Grékov a Germánov a zápasil o vyjadrenie, vždy znova a deň čo deň básni v duši hociktorého dieťaťa.
Ešte som nevedel, ako sa volajú jazerá a vrchy a potoky mojej domoviny. Ale vídal som belasozelenú hladkú šíravu jazera, pretkanú drobnými svetielkami, strmé vrchy, čo ho na slnci obkolesujú tesným vencom, a kdesi hore v ich štrbinách ligotavé snehy horských sediel i malé vodopády a pri ich úpätí šikmé jasné úboče s ovocnými stromami, domcami a sivými alpskými kravami. Moja úbohá dušička čakala tam taká tichá a prázdna, že ju duchovia jazera a vrchov poznačili svojimi prekrásnymi smelými činmi. Meravé skalné steny a strminy rozprávali zanovito o časoch, ktoré ich zrodili a ktorých jazvy nesú na sebe. Hovorili o dávnoveku, keď sa zem pukala a zvíjala, vypudzujúc z tela, suženého stonavou trýzňou zrodu, štíty a hrebene.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2003 ISBN: 8022012270 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 144 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách