Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Príď, láska, ku mne

Lisa KleypasIkar (2012)

🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Príťažlivý a urastený južan Heath Rayne vytiahol krásnu Lucindu Caldwellovú zo zamrznutej rieky, a zachránil ju tak pred istou smrťou. Ale zakrátko ju uvrhol do takého víru vášne, aký toto mladé dievča nikdy nezažilo. Heath bol úplne iný ako muži, ktorých Lucy dovtedy poznala – prišiel do massachusettského Concordu z Juhu, vytrhol Lucy z náručia solídneho muža, ktorého poznala od detstva a bola s ním zasnúbená, a ukázal jej, aká hlboká môže byť láska. Krásny, psychologicky jemne prepracovaný príbeh z vojny Sever proti Juhu. Z anglického originálu (Avon Books, HarperCollins Publishers, New York 1988) preložila Tamara Chovanová.

Ukážka textu z knihy


Hádam tu len nezomriem, hovorila si v duchu. Bolo od nej naozaj hlúpe, že sa vybrala cez zamrznutú rieku, aby si ušetrila kilometer cesty, ale toto si nezaslúžila – nikto by si takúto smrť nezaslúžil. Keď sa pod Lucy prelomil ľad a spadla do ľadovej vody, najprv sa vydesila, potom začala trepať rukami, až kým nenahmatala pevný okraj ľadu. Po chvíľke jej ľadová voda prenikla cez hrubú vrstvu oblečenia na telo a zmrazilo ju až do špiku kosti. Zbehlo sa to ozaj rýchlo. Pokúšala sa vzoprieť nahor, ale vlnené palčiaky sa jej na ľade stále šmýkali. A vždy keď sa jej ruky šmykli, padla do vody až po ústa.
„Pomóóóc!“ kričala. „Prosím, pomôžte mi!“ Hlas sa jej zlomil a rozplakala sa, hoci vedela, že plač ju oberá o sily. „Spadla... som... do... vody...!“ vzlykala. Niekto ju určite začuje. Iste ju zachránia.
Toto sa nemalo stať. Lucy Caldwellová žila predsa celý život pod ochranou svojich blízkych. Teraz si v panike strhla rukavice, chytila sa rukami kraja ľadu a vykašľala vodu, čo sa jej nabrala do úst. Váha šiat a spodnice ju ťahala ku dnu ako olovo a na jednu desivú chvíľu sa celá ponorila pod vodu. Obklopená mrazivou tmou, zúfalo sa pokúšala premôcť ťarchu, čo ju ťahala nadol. Napokon sa jej podarilo vynoriť nad hladinu, nadýchnuť a znova sa chytiť ľadu. Bezmocne sa rozplakala a položila si tvár na ľad.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055129099 Rozmer: 132×207 mm Počet strán: 280 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, romantický

Zaradené v kategóriách