Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kameň želaní

Historička Gemma Ranfordová túži po zaujímavej práci – rada by triedila staré dokumenty v jednej z najstarších rodín...

Jude DeverauxIkar (2012)

🍎 Vypredané
9,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Historička Gemma Ranfordová túži po zaujímavej práci – rada by triedila staré dokumenty v jednej z najstarších rodín mestečka Edilean, v rodine Frazierovcov. Okrem toho, že ju fascinuje história, chce napísať dizertačnú prácu a zdá sa jej, že v odložených dokumentoch môže objaviť niečo nezvyčajné. A naozaj - natrafí v nich na zmienky o kameni, ktorý plní želania všetkým ľuďom s priezviskom Frazier. Čo keby sa taký kameň dostal do nesprávnych rúk? Väčšina ľudí to však pokladá za číru legendu... Gemma čoraz viac času trávi s rodinou, najmä s najstarším synom Colinom, a postupne zisťuje, že tajné želania Frazierovcov sa naozaj plnia. Medzitým sa do Colina bezhlavo zaľúbi. Colin však už niekoľko rokov tvorí pár s atraktívnou právničkou Jean a o Gemmu sa zas zaujíma miestny príťažlivý doktor Tris. Sila kameňa sa po rokoch prebudila! V mestečku sa v tom čase objaví medzinárodne stíhaný zlodej, ktorý tiež po ňom pátra. Gemma po boku s Colinom sa kameň ho usilujú nájsť, aby ho niekto nezneužil alebo nevyužil vo svoj prospech... Z anglického originálu Heartwishes (Simon & Schuster, Inc., New York, USA) preložila Miriam Ghaniová.

Ukážka textu z knihy


Časť listu chýbala, zvyšok bol napísaný ozdobným rukopisom a ťažko sa lúštil. Zdalo sa, že niekto len s tak-tak zachránil poslednú časť listu.

Hoci som stará žena a zažila som všeličo, najmä tie čudné vojny, čo takmer rozdelili našu krajinu, veľmi jasne a s bolesťou v srdci si spomínam, čo sa stalo najdrahšiemu Julianovi a Winnie. Nikdy som neverila, že Julianova smrť bola nehoda. Ba čo viac, ani Ewan tomu neverí. Prezradím vám jedno tajomstvo, hoci som si myslela, že si ho vezmem so sebou do hrobu. Spomínate si na hystériu, keď zmizol ten zázračný kameň? Hľadala som ho spolu s ostatnými, ale vedela som, že márne, pretože som ho vzala so sebou do Anglicka kedysi dávno v to leto. Chcela som mať jeho zázračnú silu sama pre seba, ale dopadlo to tak, že som si priala niečo pre Winnie. Nikdy som to nikomu nepovedala, ale verím, že kameň priniesol to nádherné dieťa. Minulý týždeň som napísala svoj príbeh a odložila ho na bezpečné miesto. Hádam si ho všetci Frazierovci raz prečítajú a zistia, čo vykonala ich príbuzná. Dúfam, že jedného dňa potomkovia tej ženy prídu o celý majetok. Nezaslúžia si ho! Teraz už musím ísť. Moje staré boľavé kĺby mi nedovolia písať tak dlho.

S láskou Tamsen

„Fíha,“ zhíkla Gemma nahlas. Práve si prečítala rodinné tajomstvo. Pozrela na hodinky a povedala si, že do obeda má dosť času. Ľahla si na brucho a so záujmom čítala ďalej.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Heartwishes Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055129365 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: romantický

Zaradené v kategóriách