Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

27 čiže smrť robí umelca

Alexandra SalmelaQ111 (2011)

🍌 Odosielame o 5 dní.
5,00€
Zľava 2%
4,90€

📚Prečítaná za 2,75€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

27 rokov je pre jednu z postáv smelého, veľmi súčasného literárneho diela osudovou magickou hranicou, na ktorej striehne smrť a s ňou aj sláva a teda vlastne nesmrteľnosť. Aspoň podľa toho, koľko rockových hviezd najrozmanitejším spôsobom, vrátane samovrážd,
odišlo v tom veku zo života. Ich výpočtom sa kniha vlastne začína a predznačuje, že vonkoncom to nie je tradičný román - ani obsahom ani formou.

Dej sa rozvíja, splieta a zase rozplieta v štyroch líniách veľmi odlišných rozprávačov vrátane onej hľadačky uznania a slávy ako literátky a imaginárneho šťastia ako ľudskej bytosti ženského rodu.

Autorka je Slovenka žijúca vo Fínsku a uvedený román napísala po fínsky. Dostala zaň v minulom roku cenu za debut a bola nominovaná aj na najvyššiu fínsku literárnu cenu. Jej román je mimoriadne dielo tak obsahom, ako i formou, kde hlavnými protagonistami sú rodina žijúca zo sociálnych dávok a mladá nedoštudovaná žena, ktorá prichádza do Fínska, aby tam študovala tamojší život a uplatnila svoje literárne ambície. Dej prebieha v štyroch rozprávačských líniách. Nie je to nenáročné čítanie, ale navzdory tomu vtipné, pútavé a čítavé.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: 27 Eli koulema tekee taiteilijan Rok vydania: 2011 ISBN: 9788089092611 Rozmer: 133×180 mm Počet strán: 564 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách