Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zamoyské nevesty


🍌 Odosielame o 3 dni.
21,90€
Zľava 26%
16,20€

📚Prečítaná za 12,05€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nevesty a ich príbehy...

Nevesta je dievča, ktoré v deň sobáša vstupuje do manželstva so svojím ženíchom.
Nevesta sa počas svadby vydáva. Slovo nevesta označuje stav, keď sa život dievčaťa mení na život manželky a otvárajú sa jej nové dvere. Takto možno ďalej charakterizovať status NEVESTA.

Katarína Chapuis Šutorová nám vo svojej druhej publikácii ponúka pohľad na sedem svadieb v rode Zamoyských. Podarilo sa jej vystihnúť atmosféru tej-ktorej svadby a súčasne nás sprevádzať storočiami. Ponúka nám svadobné obrady v prekrásnych kráľovských kaplnkách, luxusných palácoch a honosných stavbách.

Čo svadbe predchádza a ako je to po nej, prezentuje táto kniha. Mnohokrát sú opísané historické udalosti romantické, ba až rozprávkové. Často sú však aj dramatické, satirické či tragické. A taký je osud neviest, ktoré sa vydali do rodu Zamoyských.

Kniha je časovým teleportom storočiami, príbehmi, tradíciami a svadobnými rituálmi. Mnohé z neviest opísaných v knihe sú priamo späté s regiónom severného Spiša a hradom Ľubovňa, pretvárali dejiny tohto prekrásneho regiónu a ich počiny sú viditeľné aj v súčasnosti.

Dalibor Mikulík, riaditeľ Ľubovnianskeho múzea a hradu Ľubovňa

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2021 ISBN: 9788081821738 Rozmer: 240×300 mm Počet strán: 118 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách