Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Peter a Lucia, Empedokles z Akraganta

Svetoznámy francúzsky spisovateľ Romain Rolland vo svojich dielach i v novele Peter a Lucia vyjadruje silný protest proti...


🍎 Vypredané
5,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Svetoznámy francúzsky spisovateľ Romain Rolland vo svojich dielach i v novele Peter a Lucia vyjadruje silný protest proti nezmyselnosti vojny a kritiku vtedajšieho spoločenského poriadku.

Dejovú líniu tvorí jemný príbeh tragickej lásky študenta Petra a amatérskej maliarky Lucie na pozadí prvej svetovej vojny. Mladí ľudia sa stretnú vďaka náhode, no ich silné puto ich izoluje od vonkajšieho sveta - vojny a jej dôsledkov. Láska sa stáva pre nich útočiskom, žijú iba pre ňu. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synovi meštiackej rodiny hrdej na svoju stavovskú príslušnosť, rodí nezávislé myslednie, odpor voči vojne a nezmyselnému zabíjaniu.

Zaľúbenci umierajú po bombardovaní Paríža na Veľký piatok 1918 v troskách chrámu.

Esej Empedokles z Akraganta popisuje dobu a filozofiu starogréckeho filozofa a básnika. Dielo bolo napísané koncom prvej svetovej vojny a toto je prvý preklad do slovenčiny.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788089465170 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 106 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, vojnový

Zaradené v kategóriách