Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Devínsky masaker

Film Devínsky masaker ponúka divákom štylizovaný pohľad na udalosti, ktoré sa odohrali v Devínskej Novej Vsi...


🍎 Vypredané
3,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup



Film Devínsky masaker chce divákom ponúknuť dokumentárny a čiastočne štylizovaný pohľad na udalosti, ktoré sa odohrali v Devínskej N. Vsi v súvislosti s vražedným vyčíňaním Ľubomíra Harmana. Ide o jednu z najmasovejších vrážd v histórii Slovenska a zároveň o jednu z najmedializovanejších udalostí za posledné roky. Médiá od prvej chvíle ponúkali rôzne dohady, informácie, fotografie a videá. Udalosti, ktoré boli tragické a zároveň kontroverzné, sa stali témou, ktorá ľudí zaujímala a nenechala ich ľahostajnými. Spracovanie udalostí do podoby celovečerného filmu je príležitosťou ponúknuť divákom ucelený pohľad na udalosti samotné, ale aj na okolnosti, ktoré im predchádzali alebo ktoré nasledovali.


V našich krajinách ojedinelý film žánru dokudráma ponúka detailnú rekonštrukciu tragickej udalosti, keď Ľubomír Harman vyvraždil obyvateľov susedného bytu na bratislavskom sídlisku Devínská Nová Ves. Film podľa skutočnej udalosti predstavuje masovú brutálnu vraždu, ktorá vlani v lete otriasla celou slovenskou i českou společnosťou a stala sa najmedializovanejšou udalosťou za posledné roky a dodnes vyvolává rad otázok. Film predstavuje kľúčové okamihy ako rekonštruované hrané scény, a to ako z pohľadu vraha, tak z pohľadu obetí, zároveň však pracuje s autentickými zábermi, skutočnými výpoveďami svedkov, priamych účastníkov a pozostalých.
„Čo viedlo elitného strelca k tomuto hroznému činu? Mala vražda rasový podtext? Čo viedlo do toho dňa slušného a tichého človeka k tomu, že sa rozhodol takto riešiť nejaký problém? “ Na všetky tieto otázky sa snaží odpovedat film, ktorý na Slovensku po svojej premiére v kinách vo februári tohto roka vyvolal vášnivé debaty a reakcie.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Marián Slovák, Pavel Vrabec

Rok vydania: 2011 Katalógové číslo: SK00089 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 60 Obal: DVD obal Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách