Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Apoštoli, cirkevní otcovia, cirkevné dejiny


🍌 Odosielame o 14 dní.
9,90€
Zľava 10%
8,91€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Po knihe Algebra katolíckeho náboženstva, ktorá obsahuje výpis základných poznatkov zo Svätého Písma, náuky o sviatostiach, svätej omši a modlitbe, prichádza autor s ďalšou publikáciou, v ktorej prináša prierez dejinami Cirkvi počnúc osudmi apoštolov, pokračujúc cirkevnými otcami a zahrnúc všetky dejinné obdobia sa dostáva až k Cirkvi v súčasnosti.

Cirkevné dejiny, ako to vidíme na obálke, nám ukazujú ako z malého semienka Máriinho fiat (staň sa") cez stáročia vyrastá kresťanstvo do mohutného stromu. Dejiny sú delené na obdobia:
  • Do roku 450: Obsahuje šírenie kresťanstva v apoštolských a poapoštolských časoch. Stavby chrámov, vznik farností, biskupstiev a vytváranie kresťanskej náuky, základy rehoľníctva, vznik a vytváranie Byzantskej ríše.
  • Do roku 1050: Sťahovanie národov, rozmach Cirkvi v terajšej západnej Európe, vznik a šírenie Islamu, rozpory medzi východnou a západnou Cirkvou.
  • Od roku 1050 po reformáciu: Rôzne formy boja Cirkvi proti zasahovaniu svetskej moci do jej činnosti, krízy v duchovnom živote Cirkvi a rehôl, krížové výpravy, problémy okolo voľby pápežov.
  • Od reformácie: Rekatolizácia cez Tridentský koncil a nové rehole, širenie Kresťanstva do novoobjavených krajín, vznik anglikánskej cirkvi.

Pôsobenie Turkov v juhovýchodnej Európe. Dejinné udalosti počas jednotlivých storočí až podnes.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2020 ISBN: 9788088937821 Rozmer: 154×218 mm Počet strán: 270 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách