Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Cesty k úsporám energie

konštrukcie, technológie, zariadenia

Antar (2015)

🍎 Vypredané
2,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Energetická certifikácia
Cieľom zákona, ktorý zavádza energetickú certifikáciu, je zabezpečiť, aby hodnotené budovy mali čo najnižšiu spotrebu energie, no najmä, aby majitelia či prípadní záujemcovia o kúpu alebo prenájom takejto budovy mali informáciu o energetických, a teda aj ekonomických parametroch jej prevádzky.
Tepelnoizolačná kvalita obalu a zateplenie
Energetická náročnosť všetkých budov, či už ide o bytové stavby, administratívne objekty alebo občiansku vybavenosť závisí od spotreby tepla na vykurovanie.
Ako si vybrať vhodné okná
S potrebou rozhodnúť sa a správne si vybrať okná sa stretávame pri kúpe nových okien kvôli výmene pôvodných v existujúcej budove alebo pri výbere okien do novostavby.
Kvalitné okná - úspora energie
S potrebou rozhodnúť sa a správne si vybrať okná sa stretávame pri kúpe nových okien kvôli výmene pôvodných v existujúcej budove alebo pri výbere okien do novostavby.
Ekologické zdroje tepla
Musíme si uvedomiť, že šetrenie energiou je nevyhnutnou požiadavkou nielen z hľadiska jej finančnej náročnosti, ale aj z pohľadu zachovania udržateľného rozvoja pre ďalšie generácie.
Tepelné čerpadlá - Kotly na úsporu energie
Výber vhodného spôsobu vykurovania a predovšetkým zdroja tepla je teda rozhodujúci.
Skutočné úspory alebo zvyšovanie energetickej efektivity
Teplo z nášho blízkeho okolia
Nízkoteplotné sálavé vykurovacie systémy
Vykurovacie telesá
Pod pojmom vykurovacie teleso chápeme posledný článok vykurovacej sústavy, ktorého úlohou je odovzdať do vykurovaného priestoru teplo privedené zo zdroja.
Regulácia a automaticky riadené vykurovanie
Pri hodnotení spôsobu získavania tepla a možnosti úspor energie pri prevádzke domu zvažujeme viacero faktorov. Jedným z nich je aj flexibilná a automatická regulácia.
Financovanie obnovy obytných domov viac
Stále najprístupnejšie sú finančné prostriedky z verejných zdrojov, či už ide o úvery zo Štátneho fondu rozvoja bývania alebo formy štátnych dotácií. Druhú skupinu tvoria finančné zdroje bánk a sporiteľní, kde je však vyššia úroková sadzba.
Domček s úspornou prevádzkou viac
Pre tých, ktorí nechcú investovať do kolektorov a tepelných čerpadiel, či nie sú zástancami šetrného vetrania prostredníctvom rekuperácie, je tu reálny príklad, že nízkoenergetický dom sa dá postaviť aj bez špeciálnych zariadení na získavanie energie

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 13361295 09 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 96 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách