Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Skryté tváre - prečítaná (bazár kníh)

opotrebovaný stav = prečítaná kniha môže mať zažltnuté strany alebo iné nedokonalosti

Salvador DalíSlovart (2003) • Edícia MM

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
9,92€
Zľava 45%
5,46€

   Román Skryté tváre čerpá z aristokratického prostredia a zachytáva pohnutý vývoj udalostí v predvojnovom i vojnovom období, ktoré boli výsledkom vyhrotených medzinárodných vzťahov. Autor ho napísal na jeseň 1943, teda v čase, keď v Európe zúrila najpustošivejšia a najvražednejšia vojna v dejinách ľudstva, a cez osudy hlavných hrdinov grófa Grandsailles, Solange de Cléda, Johna Randolpha, Veroniky Stevensovej a Betky zobrazil obdobie od februára 1934 v Paríži až po ich emigráciu do Ameriky.

„Žijeme v hektickej dobe, na ktorú som chcel zareagovať obšírnym a rozvláčnym, teda pravým románom... Jednoducho som pocítil intelektuálnu zodpovednosť za ľudstvo a potrebu opísať búrlivé časy... Literárni kritici ho označili za balzakovský alebo huysmanovský román. Rád by som zdôraznil, že má typické dalijské črty, ktoré rozpoznajú najmä znalci mojej autobiografie Tajomný život, pre ktorú je príznačná svojrázna štruktúra románu a mytológia, vyvierajúca z mojich vlastných životných skúseností... Skutočný román totiž musí odzrkadľovať atmosféru a vnútorný svet postáv, nesmie mu chýbať dejová línia a vyvážená konštrukcia.“ Salvador Dalí

Roku 2004 si kultúrna verejnosť pripomenie sté výročie španielskeho surrealistického maliara, litografa a spisovateľa Salvadora Dalího (1904 – 1989), ktorý vďaka svojmu fenomenálnemu nadaniu a plodnej činnosti vtlačil nezmazateľnú pečať viacerým oblastiam umenia a zanechal po sebe grandiózne dielo.
Skryté tváre, to je jediný román z pera tohto excentrického maliara a jeho pohľad na príčiny vypuknutia druhej svetovej vojny. Hlavná hrdinka Solange de Cleda dopĺňa „choroby“ svojho predchodcu markíza de Sade – sadizmus a masochizmus – o ďalšiu, „kledizmus“.

Rok vydania: 2003 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 376 Väzba: pevná s prebalom Štýl: historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách