Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Život Hrou

"Zdá sa Vám život príliš vážny? Chýba Vám v ňom humor, smiech a radosť? Mladý, začínajúci autor AdaM, vo svojom knižnom...

AdaMAndrej Mateáš (2011)

🍌 Odosielame o 5 dní.
10,00€
Zľava 29%
7,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

"Zdá sa Vám život príliš vážny? Chýba Vám v ňom humor, smiech a radosť?


Mladý, začínajúci autor AdaM, vo svojom knižnom debute pútavou formou ilustruje základný problém, ktorému čelí alebo raz bude čeliť každý jeden z nás. Ide o vnútorný boj, zápas s neodkladnou realitou, ktorej sme počas dospievanie vystavení.


Dospievanie je obdobie, v ktorom vrcholí proces začlenenia sa jedinca do spoločnosti. Človek sa často-krát pod tlakom spoločnosti a svojho najbližšieho okolia zrieka svojich individuálnych hodnôt a potláča vibrujúce vnútorné potreby do úzadia.


Boj, ktorý autor prostredníctvom personifikovaného príbehu o kasíne demonštruje, je bojom medzi hravosťou Duše a vážnosťou Ega.
Zatiaľ čo Duše kričia o Vašu priazeň, spoločnosť si učebnicovo formuje stále väčšie a väčšie Egá. Mať silnú a asertívnu osobnosť je dnes priam nevyhnutné a preto ako chcú mladí ľudia uspieť, chcú sa v silnom konkurenčnom prostredí presadiť, musia prijať pravidlá nastolenej hry. Ibaže by bola aj iná možnosť?

Čo v skutočnosti znamená dospieť? Nebrať viac veci na ľahkú váhu? Alebo brať zodpovednejšie svoj život?
Nezamenili sme si však pojmy zodpovednosť a vážnosť? Nedávame medzi ne znamienko rovnosti?
A na záver, čo je to vlastne VÁŽNOSŤ? Nie je to iba cena nášho Ega na svetovom trhu?
Nie je pre nás život vážny z toho dôvodu, že sami seba berieme príliš vážne?


Kniha má čitateľa prinútiť zamyslieť sa nad sebou, nad svojim prístupom k životu a k sebe samému. Nejde o ľahké nedeľné čítanie, ale skôr o týždenné filozofické úvahy, ku ktorým sa čitateľ môže kedykoľvek vrátiť a načerpať z nich vyžarujúcu pozitívnu energiu."

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788097066895 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 229 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách