Pitie čaju má svoj pôvod v Číne. Chuť tohto lahodného nápoja poznali už pred mnohými storočiami. Do Európy sa však dostal až v 17. storočí. Od začiatku tu išlo o veľký obchod. Za britského impéria vybudovali obchodné cesty a stanovištia, ktoré zabezpečovali dovoz čaju z Číny, Indie a Indonézie, neskôr z Ruska a Kene. Príprava čajových zmesí sa stala umením.
Ilustrovaný sprievodca po významnejších svetových druhoch čaju vo vás vzbudí záujem, aby ste spoznali a vychutnali nové arómy a skúsili si pripraviť zmrzlinu a zákusky na báze čaju.
Oolong, Lapsang, Darjeeling, Pušný prach, Pomarančový pekoe, Ružový pouchong – názvy sú vzrušujúcejšie viac než „raňajkové zmesi“. V texte sa opisuje ako sa čaj začal piť, aké je dôležité ochutnávať a pripravovať čajové zmesi, obrad čajovej slávnosti v Japonsku, preteky lodí s nákladom čaju a ďalšie pútavé fakty o tomto univerzálnom nápoji.
Rok vydania:
2004Rozmer:
125×160 mmPočet strán:
40Väzba:
pevnáJazyk: slovenčina
Vydavateľstvo Slovart
Obchodný názov: Vydavateľstvo SLOVART, s.r.o.Adresa: Bojnická 10 831 04 Bratislava Slovenská republikaE-mail: slovart@slovart.sk