V tejto knihe nájdete všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste zvládli rez ovocných stromov a kríkov. Od výberu náradia cez prehľadné pracovné postupy s vyše 200 zrozumiteľnými nákresmi až po nápravu chybných rezov. Zobraziť viac
Pestofarebný svet všetkých druhov vtákov žijúcich, hniezdiacich alebo prelietajúcich územím Európy. Prehľadné opisy spôsobu života, najdôležitejších poznávacích a rozlišovacích znakov, charakteristických hlasových prejavov... Zobraziť viac
Vreckový atlas húb môže byť užitočný aj pre skúsenejších a profesionálnych hubárov. Snažili sme sa nájsť formu, ktorá umožní čitateľom čo najbezpečnejšie poznávať a určovať druhy húb. Zobraziť viac
Ako bylinky poznávať, zbierať, spracovávať, uschovávať a potom aj používať – toto všetko sa dozviete v knihe Babičkine nové bylinky. Sú v nej usporiadané celoživotné skúsenosti a recepty známej bylinkárky, ktoré inde nenájdete... Zobraziť viac
Atlas jedlých húb a hubová kuchárka v jednej knihe. Zaujímavá publikácia, pri tvorbe ktorej sa spojili poprední českí a slovenskí mykológovia Ladislav Hagara, Oldřich Jindřich a Aleš Vít... Zobraziť viac
Ottovo nakladateľstvo - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 504 str. - ISBN: 80-7360-670-4 - Kniha Zobraziť viac
Slnko a Mesiac, planéty i hviezdy nás odpradávna fascinujú a priťahujú svojou tajomnou silou. Po celé tisícročia ľudia pozerajú na rovnakú nočnú oblohu ako my dnes, spájajú si jednotlivé hviezdy do obrazcov, nazývajú ich bohmi a prisudzujú im... Zobraziť viac
Knihe slovenského autora - skúseného bylinkára a zároveň propagátora tesného spolužitia človeka s rastlinami, liečivými darmi matky prírody - by prináležal tiež podtitul Kurz pre začínajúcich aj pokročilých bylinkárov... Zobraziť viac
Dve stovky receptov na nátierky, chuťovky, sendviče, poháre, šaláty a iné lahôdky a občerstvenie na najrôznejšie príležitosti nájdete na stranách novej kuchárskej knihy Ottovho nakladateľstva... Zobraziť viac
Čo dodá jedlám nezameniteľnú chuť a nevšednú vôňu a navyše je prospešné zdraviu? Aké časti byliniek sa smú používať? Aké sú... Zobraziť viac
Množstvo sprievodných fotografií uľahčí ich prípravu a obohatí možnosti úprav pred stolovaním. Podľa knihy pripravíte nátierky z najrôznejšieho mäsa a rýb, tvarohu syrov, zeleniny, ovocia obilnín, strukovín, húb i byliniek... Zobraziť viac
Patrí varenie k vašim záľubám? Potom by vám v kuchyni nemali chýbať bylinky. Obohaťte svoj jedálny lístok o nové pokrmy... Zobraziť viac
Vôňa pečiva, zákuskov, buchiet i koláčov spolu so žiarom a praskotom dreva vo vidieckej peci pomyselne sprevádza stovku receptov z dávnych rokov. Naše babičky a prababičky dokázali vtedy vďaka svojmu umu a skúsenostiam vykúzliť tie najjemnejšie dobroty... Zobraziť viac
Prvý diel z edície Naša kvetena je zameraný na rastliny rastúce na bežných lúkach, najmä v blízkosti vôd, v údoliach riek, ale tiež v mestách, záhradách alebo podhorských lúkach... Zobraziť viac
Viac ako 200 receptov na grilované pokrmy z hovädzieho, bravčového a baranieho mäsa, zveriny, hydiny, sladkovodných a morských rýb a plodov mora, z údenín, čerstvej zeleniny, ovocia a húb... Zobraziť viac
Vůně pečiva, cukroví, buchet, koláčů či lákavých ovocných dobrot spolu s žárem a praskotem dřeva ve venkovské v peci pomyslně provází stovku receptů z dávných let. Tehdy naše babičky i prababičky svým umem a zkušeností dokázaly vykouzlit... Zobraziť viac
Živočíchy dokážu veci, o akých sa ľuďom mnohokrát ani nesníva. V knihe sa dozviete, že viaceré z nich majú jedinečné a nečakané... Zobraziť viac
Dve stovky receptov na nátierky, chuťovky, sendviče, poháre, šaláty a iné lahôdky a občerstvenie na najrôznejšie príležitosti nájdete na stranách novej kuchárskej knihy Ottovho nakladateľstva... Zobraziť viac
Bylinkový receptár vás prevedie pozoruhodným svetom liečivých rastlín. Spoznáte možnosti ich využitia v najstarších dobách i v súčasnej ľudovej medicíne... Zobraziť viac