Tradície pestovania viniča a výroby vína na Slovensku. Domáca vínotéka a nákup vína. Slovenské vína vo svete 1999-2004. Spor vína s vodou alebo víno v slovenskej literatúre. Zobraziť viac
Táto kniha sa vo svojom úvode zaoberá základnými pravidlami zdravého stravovania. Nájdete v nej klasické jedlá talianskej kuchyne a recepty na báze tradičných i menej známych obilnín a najrôznejších druhov zeleniny vrátane predjedál, omáčok, pizze i... Zobraziť viac
O írskom národe sa hovorí, že je tesne spätý s pôdou. Poľnohospodárske plodiny si tu ľudia dopestujú sami a varia z nich výnimočné pokrmy... Zobraziť viac
Neprehliadnite kuchárku, ktorá je písaná tak, aby spĺňala všetky požiadavky, ktoré súčasná gazdinka od takejto knižky očakáva... Zobraziť viac
Nahliadnite s nami do zákulisia Giraffe Bakery a spoznajte jej príbeh od úplnych začiatkov až do Novej Cvernovky. Nájdete tu recepty na kapkejky, makrónky, čízkejky, raňajky, vegánske koláče, osvedčené klasiky aj vianočné pečivo.... Zobraziť viac
Každá krajina má svoje chute. V tejto knihe môžete nájsť recepty a príbehy diplomatov z 27 štátov sveta. Ambasádorov časom preložia na novú diplomatickú misiu, ale jedlá, ktoré počas prípravy tejto kuchárky s nami uvarili, zostanú, ... Zobraziť viac
Tajomstvo varenia vo woku spočíva v krátkej a šetrnej tepelnej úprave pokrmov. Nechajte sa nadchnúť vyše 120 receptami na jedlá zo zeleniny, ovocia, mäsa, rôznych druhov ryže, cestovín... od polievok po exotické dezerty. Zobraziť viac
Možno že tušíte, alebo dokonca viete, čo sa varí v Európe, ale pravdepodobne už nebudete vedieť, na čom si s obľubou pochutnávajú napríklad v Škandinávii, v Indii, na Kaukaze alebo v Afrike. Naša najnovšia kniha Vás preto prevedie cez rovnú... Zobraziť viac
S touto kuchařkou připravíte mnoho jídel sladké Francie... Zobraziť viac
Viac ako 30 autorov prispelo do pestrofarebnej mozaiky receptúr z rôznych kútov sveta, tradičných, vekmi overených, i tých novších... Zobraziť viac
Šaláty sú nielen zdravé, ale aj chutné jedlo. Môžeme ho konzumovať kdekoľvek – doma, v reštaurácii, v záhrade. Zmesou rôznych zelenín či ovocia môžu byť výbornými prílohami, ale ak ich skombinujeme s mäsom, s rybami... Zobraziť viac
Dijonské pirôžky s bravčovým mäsom, gruzínske pirohy, židovský kreplach, litovské virtiňaje, moskovské pelmene, grécke manti, provensalské lístkové pirôžky, zelené ravioly v paradajkovej omáčke, cappelletti s hubami a vývarom,... Zobraziť viac
Najlepšie recepty medzinárodnej kuchyne pre začínajúce aj skúsené kuchárky. Dajte hosťom viac dezertov na výber - puding alebo rez, ovocný nákyp alebo zmrzlinu, likérovú alebo čokoládovú penu. Všetky recepty v tejto knižke majú jednu veľkú prednosť. ... Zobraziť viac
Užitočné informácie o zmiešaných výsadbách, zvýšených a vysokých záhonoch, o prirýchľovaní fóliou a netkanou textíliou, o ochrane rastlín... Zobraziť viac
Sladká, horká, tekutá, hustá, krehká i pevná: čokoláda je pravé jedlo bohov. Vždy bola predmetom kultu a ľudia si ju vysoko cenia od jej objavenia až dodnes. Svoju lahodnú chuť prepožičiava celému radu maškŕt pripravených rôznymi spôsobmi... Zobraziť viac
78 receptov Gaštany, mak, orechy, tvaroh, med a čokoládu máme mnohí radi a sú nesmierne obľúbené. Nikdy sa nám nezunujú. Môžeme z nich pripraviť jednoduchšie, ale aj zložitejšie zákusky. Je dôležité zachovať tie pravé domáce... Zobraziť viac
Prvá kuchárska kniha z Evitapressu To najlepšie z kuchyne, ktorej sa nikdy neprejete! Hlavná predstaviteľka príbehu... Zobraziť viac
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť predstavuje vybraté regióny... Zobraziť viac
Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny... Zobraziť viac
Klasika medzi kuchárskymi knihami napísaná už pred niekoľkými desaťročiami a stále s úspechom príjimaná kuchárkami i... Zobraziť viac