O knihe: - unikátny koncept kuchárskej knihy #UPGRADE - kniha plná tradičných česko-slovenských receptov vrátane ich inovácií, čiže upgrade-ov... Zobraziť viac
Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to... Zobraziť viac
Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií. Zobraziť viac
Nová kniha autorky úspešného Umenia sovietskej kuchyne je brilantným skúmaním jedla a národnej identity po celom svete. „S nástupom a dominanciou globalizácie,“ vysvetľuje Anya v úvode, „sa národy a nacionalizmus javia zastaralejšie a zároveň... Zobraziť viac
Nikto nechce vyhadzovať jedlo. Tým som si stopercentne istá. Problém je skôr v tom, že nevieme v rýchlosti vymyslieť, čo uvariť z potravín, ktoré nám ostanú. Hoci všetci vieme, že treba variť tak, aby sme zjedli všetko, čo nakúpime a navaríme, občas sa... Zobraziť viac
Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality... Zobraziť viac
Nádherná výpravná kniha s množstvom farebných fotografií ponúka popri kulinárskom zážitku aj zážitok kultúrny. Určená je každému, kto nielen obľubuje chutné jedlá, ale rád sa dozvie niečo aj o... Zobraziť viac
Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad na svet: čo je pre súčasníka dôležité, čím sa musí denno-denne pri príprave... Zobraziť viac
Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita... Zobraziť viac
Najväčšia slovenská edícia kuchárskych kníh pokračuje! Tentoraz už 25. knihou, venovanou vareniu a pečeniu v súčasných slovenských domácnostiach... Zobraziť viac
Talianska kuchyňa je chutná, obľúbená a navyše aj nenáročná na prípravu. Ak máte doma základné ingrediencie ako olivový... Zobraziť viac
Kuchárska kniha, ktorá obsahuje 270 vyskúšaných receptov. Tie možno ľahko pripraviť z ingrediencií bežne dostupných na trhu. Sú jednoduché a vhodné pre každé varenie. Recepty sprevádzajú fotografie, a navyše kniha obsahuje podrobný postup na výrobu... Zobraziť viac
Obľúbený moderátor Thomas Kamenar sa v televízii JOJ predstavil aj ako skvelý kuchár a znalec jedla. Vo svojej kuchársko-cestovateľskej šou ukázal, že výborne ovláda kuchyňu dvoch krajín, s ktorými je spätý: slovenskú a rakúsku... Zobraziť viac
Nové vydanie obľúbenej kuchárskej knihy... Zobraziť viac
Najkomplexnejšia kuchárska dvojdielna kniha pre všetkých, ktorí si chcú uľahčiť varenie. Čitatelia, domáci kuchári, v nich nájdu reprezentatívny prehľad viac ako 2000 receptov, známych aj menej známych, zo slovenskej aj medzinárodnej... Zobraziť viac
V knihe vám ozrejmím trochu inak sviatky a obyčaje jedál v Chorvátsku a pre priateľov z Chorvátska obyčaje na Slovensku, tak ako idú v priebehu kalendárneho roku Veľkú noc a Vianoce... Zobraziť viac
Dezerty - zlatá bodka každej hostiny, je prvá kuchárska kniha šéfkuchárov školy varenia pre gurmánov zo Sv. Jura - najznámejšej a najstaršej školy varenia na Slovensku... Zobraziť viac
V knihe vám ozrejmím trochu inak sviatky a obyčaje jedál v Chorvátsku a pre priateľov z Chorvátska obyčaje na Slovensku, tak ako idú v priebehu kalendárneho roku Veľkú noc a Vianoce... Zobraziť viac
Čo je malé, to je pekné. Môžeme doplniť: dobré, lepšie až najlepšie. V tejto knižočke nájde čitateľ viac ako 100 predpisov, ktoré ponúkajú obmenu tradičného pečenia. Netreba sa nútiť do konzumácie veľkého množstva maškŕt... Zobraziť viac
Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie... Zobraziť viac