Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Blu-ray (7,43€) DVD (3,59€) DVD (7,99€)

Troja (Blu-ray)

Troy (2004) - r. Wolfgang Petersen - h. Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Luke Tal


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
7,99€
Zľava 7%
7,43€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hledáte-li synonymum pro hollywoodský velkofilm, tak jste jej právě našli. Wolfgang Petersen dostal do rukou 200 milionů dolarů a natočil velkolepou Tróju s Bradem Pittem a Ericem Banou v hlavních rolích.
Námět pochází, jak již samotný název napovídá, z Homérova eposu Ílias a vypráví o válce mezi Řeky a Trójany. Na jejím počátku nebylo nic jiného, než milostné vzplanutí, které stálo tisíce mužů jejich životy. Paris (Orlando Bloom), princ trójský, se zamiloval do ženy řeckého krále Meneláa, krásné Heleny (Diane Kruger), a rozhodl se ji unést z jeho moci do své rodné Tróji.
Zaslepen láskou si neuvědomil, jaké bude mít tento čin následky, a jeho bratr, hrdinný bojovník Hektor (Eric Bana), už nastolené situaci nedokáže zabránit.
"Mír je pro ženy a slabochy," říká král Agamemnón a únos bratrovi ženy využívá jako záminku pro dobytí Tróji, po kterém tak dlouho toužil. Svolává veškerá vojska spadající pod jeho moc a tisíc lodí a desetitisíce vojáků se vydávají do jedné z největších bitev své doby.
Na Tróju vyplul i neporazitelný řecký bojovník Achilles (Brad Pitt), jehož jméno je navždy zapsáno v historických análech stejně jako jméno Odysea, důvtipného řeckého krále, bez jehož nápadu by nebylo Trójského koně.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis, Jacob Smith, Brad Pitt, John Shrapnel, Brendan Gleeson, Diane Kruger, Eric Bana, Orlando Bloom

Originálny názov: Troy Rok vydania: 2004 Katalógové číslo: 5235 Rozmer: 134×170 mm Dĺžka: 163 Obal: Blu-ray obal Titulky: české, čínské, portugalské, ukrajinské, turecké, srbské, islandské, kórejské, slovinské, thajské, arabské, bulharské, chorvátske, estónske, grécke, hebrejské, maďarské, litovské, lotyšské, poľské, rumunské, ruské, anglické pre nepočujúcich Jazyk: angličtina, čeština, maďarčina, thajčina, poľština, turečtina, ruština

Zaradené v kategóriách