Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čakanie na koniec

Kniha o veľkých prípadoch ponovembrovej  kriminality na Slovensku, za ktoré súdy vyniesli najťažší možný trest –  doživotné ...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
3,29€

📚Prečítaná za 2,14€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha o veľkých prípadoch ponovembrovej  kriminality na Slovensku, za ktoré súdy vyniesli najťažší možný trest –  doživotné  väzenie. Skúsený autor však nekĺže len  po povrchu dramatického deja a nevyžíva sa v jeho ukrutnostiach, ale nevtieravo  a presvedčivo dáva zločin do psychologických, sociologických a sociálnych súvislostí –  najmä v tom je Čomajovo majstrovstvo, pútavosť a novosť jeho knihy.

 

Vo svojej novej zbierke reportáží sa Ján Čomaj sa sústreďuje na problém klasického zločinu a trestu na pozadí prípadov, ktoré vyvolali najväčší ohlas po novembri 1989. S reportérskym umením, ktoré ani po desaťročiach nestratilo svoju sugestívnu silu, preniká do myslenia a konania páchateľov, či ich už poháňa vidina ľahko nadobudnutého zisku ako dvojicu vrahov mladých holandských manželov na diaľnici, alebo patologická osobnosť ako úchylného deväťnásobného vraha „z Carltonu“ J. Rigo, ktorý účinkoval na území troch európskych štátov. Svoje miesto si tu našli aj prípady, ku ktorým by nebolo prišlo bez veľkej ponovembrovej amnestie, „leopoldovská masakra“ či príbeh nezamestnaného Jána Garaja – vraha vlastnej manželky a dvoch detí, ktorého sadistické sklony vyburcovali najmä sociálne pohnútky. Aj vďaka tomu, že autor využíva rozličné formy rozprávania, strieda uhly pohľadu a dokladá ich úryvkami zo súdnych spisov a odborných expertíz, jeho texty nadobúdajú miestami podobu akéhosi dokumentárneho akčného trileru s výrazným morálno-psychologickým podtónom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2006 ISBN: 8089218253 Rozmer: 140×205 mm Počet strán: 142 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách