Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kameň a Bolesť (e-kniha)

Michelangelo Buonarroti

EPUB MOBI Karel SchulziAdverti

🌴 Okamžite na stiahnutie
11,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Slávny životopis renesančného sochára a maliara Michelangela Buonarrotiho v úplné novom elektronickom vydaní, doplnenom o množstvo fotografií diel Michelangela Buonarrotiho.

Kniha opisuje život slávneho talianskeho sochára, maliara a architekta Michelangela Buonarrotiho a tiež politickú a náboženskú atmosféru prelomu 15. a 16. storočia. V priebehu príbehu sa čitateľ stretne aj s ďalšími významnými osobnosťami, ako príklad možno uviesť Niccola Machiavelliho, Lorenza Magnifica alebo Leonarda Da Vinciho. Román vykresľuje dobové pomery v cirkvi, ktorá je pevne spätá so šľachtou a tvorí akoby jej druhú odnož. Cirkev zhromažďuje majetok, územie a peniaze, jej najvyšší hodnostári žijú v hriechu (majú napr. množstvo mileniek) a obklopujú sa bohatstvom, zatiaľ čo rozpútavajú búrky intríg, ktoré vedú k podvodom, vraždám a neustálym lokálnym vojnám.
Príbeh románu je postavený na reálnych udalostiach a osobnostiach len na niektorých miestach je doplnený fikciou. Silnou stránkou románu je premyslenosť a obrazovosť. Autor pôvodne plánoval napísať románovú trilógiu, ale stihol dokončiť len prvý diel "V záhradách Mediciovcov" a z druhého pod názvom "Pápežská omša" existujú iba dve kapitoly. Príbeh končí v okamihu, keď je Michelangelovi približne 30 rokov.

Počet strán: 490 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách