Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Úvod do sociológie

Ekonóm (2017)

🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil
6,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Cieľom skrípt je oboznámiť študentov so sociológiou ako samostatnou vedeckou disciplínou, s jej významom pri poznávaní spoločenských javov a procesov a s jej úlohami. Našim zámerom je priblížiť základné sociologické pojmy, ich chápanie a spoločenský kontext, v ktorom sa používajú. Cieľom textu je poskytnúť študentom základnú orientáciu v problematike, jednotlivé témy sme preto spracovali čo najstručnejšie.

S prihliadnutím na rozsah problematiky sme výber tém orientovali na zmapovanie základných spoločenských mechanizmov a hlavných oblastí života spoločnosti tak, aby čitateľ získal v problematike aspoň základný prehľad. V texte sa tak objavujú pojmy ako miesto jednotlivca v spoločnosti, spoločenské potreby, hodnoty a normy, sociálne konanie, sociálne inštitúcie a spoločenská zmena, sociálne interakcie, sociálne vzťahy a sociálna organizácia, sociálna komunikácia, sociálne skupiny a kolektívne správanie, sociálna štruktúra a sociálna mobilita. Takisto opis takých základných oblastí spoločenského života, ako sú rodina, práca, kultúra, moc a politika.

Jednotlivé témy sú spracované v samostatných kapitolách. Každá kapitola v stručnej podobe predkladá základné vymedzenie pojmu a jeho najdôležitejšie súvislosti, resp. prejavy jeho sociálnej diferenciácie z hľadiska základných podmienok pôsobenia v spoločnosti.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788022543736 Rozmer: neuvedený Jazyk: slovenčina