Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Příprava na porod (e-kniha)

fyzická a psychická profylaxe

PDF EPUB MOBI Mária Kopáčiková, Zuzana HudákováGrada (2017) • Edícia Sestra

🌴 Okamžite na stiahnutie
9,17€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Základní publikace pro obor porodní asistence. Psychoprofylaktická příprava na porod hraje významnou roli v komplexní a efektivní psychofyzické přípravě, která je předpokladem zvládnutí fyziologického těhotenství a porodu.

Prenatální péče a psychoprofylaktická příprava jsou součástí zdravotní péče o ženu - matku v zemích Evropské unie. Cílem psychické přípravy je individuální a vhodně zvolený přístup k rodičce, jehož úkolem je odstranit úzkost, obavy a strach, a navodit u ní pozitivní postoj k celému porodu. Cílem fyzické přípravy je změnit zažité zlozvyky při dodržování správných pozic těla, fyzické aktivity, udržování správné hmotnosti a posílit využívání organismu jako celku. Dalším cílem fyzické přípravy je prevence kardiovaskulárních komplikací.

Pro účely komplexní přípravy rodičky jsou mnohými porodnickými odděleními organizovány specializované kurzy, v nichž má psychoprofylaxe zajistit dobrou kondiční a psychologicko-teoretickou přípravu rodičky, naučit ženu různá cvičení na podporu fyzické kondice i posílení svalových skupin zejména v oblasti páteře, pánve a břicha.

Rok vydania: 2017 Počet strán: 136 Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách