Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Sloboda pod nákladom (DVD)


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
10,90€
Zľava 10%
9,81€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

S krošňou na chrbte sa brodia v snehu, odolávajú búrke i víchrici. Zásobujú vysokohorské chaty za každého počasia. Odhaľme poznanie najstaršej generácie tatranských nosičov. Možno sa dozvieme niečo viac aj o vlastnom náklade a možno pochopíme, prečo v Tatrách ostali nosiči poslednými mohykánmi na európskom kontinente.

Najväčšiu úlohu pri nosení zohráva sloboda. Robím to kvôli horám. Nielen kvôli ich kráse, ale hlavne kvôli tomu, že sa v nich cítim slobodný. Môžem tu žiť naplno a robiť to, čo chcem. Sloboda sa nedá nahradiť ničím. Ničím!
Viktor Beránek, nosič a chatár z Chaty pod Rysmi





Na 12. ročníku festivalu Spotkania s Filmem Górskim porota zdôvodnila udelenie Grand Prix:
Tento vznešený film je o slobode, vášni a sile charakteru. Prostredníctvom výnimočných postáv filmu nám režisér ponúka intímny pohľad do ich sveta. Pokojný štýl dokumentu Sloboda pod nákladom pôsobí blahodárne v kontraste s našim hlučným, agresívnym svetom. Režisér využíva hudbu ako silný, prirodzený a efektívny prostriedok, ktorý umocňuje hlboký dojem.
Veľkoleposť tohto citlivého filmu je badateľný vo výroku jedného z mužov: "Tatry sú jedným z najkrajších pohorí sveta." A práve z týchto hôr čerpajú nosiči energiu na svoju neuveriteľne ťažkú prácu, ktorú robia s radosťou a pokojom
.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Viktor Beránek, Ladislav Chudík, Peter Petras, Ladislav Kulanga

Rok vydania: 2016 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 61 Obal: DVD obal Jazyk: slovenčina, angličtina

Zaradené v kategóriách