Májová knižná akcia už od 1,90 €, klikni tu =>

Finca Otocani

Kocúr (2024)

🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil

Finca Otocani, ktorú vlastní rodina Lizarazo, sa nachádza v bujnej oblasti Challabamaba v peruánskom meste Cusco. Rodina Lizarazo pestuje kávu už viac ako 50 rokov a je hrdá na to, že môže pokračovať vo svojej tradícii dokonalosti.

Rodina Lizarazo ručne zbiera zrelé červené čerešne a spracováva ich na svojej farme. Po výbere sa čerešňa preplaví, aby sa odstránili všetky nedostatočne zrelé čerešne. Čerešne sa rozštvrtia a vložia do plastových sudov, v ktorých 36 hodín anaeróbne kvasia. Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a položí sa na kryté vyvýšené lôžka, aby sa vysušil. Pergamen sa často prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Pergamen sa suší približne 5 dní.

Chuťový profil:
Maslo, karamel, hnedý cukor, slivky

Farmár: Familia Lizarazo
Nadmorská výška: 2300 m.n.m
Región: Cusco
Odroda: Typica
Zber: Ručný
Spracovanie: Anaerobic fermentation
Cup score: 86,5 b.

Balenie: krabička

Zaradené v kategóriách