Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Svätá Rita - dych odpustenia

Životopis, história, fakty, legendy Manželka, matka, vdova, augustiniánska mníška. Sila jednej veľkej ženy, výnimočnosť...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
5,90€

📚Prečítaná za 3,84€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Životopis, história, fakty, legendy

Manželka, matka, vdova, augustiniánska mníška. Sila jednej veľkej ženy, výnimočnosť veľkej svätice. Svätá nemožných vecí: tak je všeobecne známa, milovaná a uctievaná Rita z Cascie.
Okolo jej postavy sa postupom času rozvinula bohatá ľudová tradícia. Najskôr dievča, potom manželka, matka, vdova a nakoniec rehoľníčka. Počas svojho života žila evanjeliový zákon odpúšťania a tak až dodnes ukazuje jedinú cestu pre budovanie pokoja v rodine, v spoločnosti, vo svete.
S úmyslom zostať vernými historickosti faktov, avšak bez vylúčenia niečoho, čo nám podáva tradícia, autori napísali tento nový životopis.
- V úvodnej kapitole sa krátko načrtáva história Cascie a jej spoločensko - politické prostredie.
- Druhá kapitola je venovaná miestnej komunite augustiniánov, pretože svätosť Rity nemožno dobre pochopiť bez vplyvu augustinánskej charizmy.
- V ďalších kapitolách je podaný a zároveň reflektovaný jej konkrétny život, po ktorom je uvedený aj jej prvotný krátky životopis s najznámejšími mimoriadnymi udalosťami (tzv. kvietky, v taliančine fioretti).
- V závere je ešte vyjadrené a objasnené jej hlavné posolstvo odpustenia, zmierenia a pokoja, ktoré je stále tak veľmi aktuálne a potrebné.
Kniha obsahuje 16 strán farebných fotografií z Cascie.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Santa Rita da Cascia - Il respiro del perdono Rok vydania: 2015 ISBN: 9788097188122 Rozmer: 120×181 mm Počet strán: 162 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách