Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ricochet Robots nová verze

Alex RandolphREXhry (2015)

🍎 Vypredané
29,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ricochet Robots vlastne vôbec nie je hra, ale optimalizačná úloha. Samoyrejme tento fakt evidentne nikomu z obvyklého klbka detí alebo skupinky dospelých ticho sklonených nad hracím plánom nevadí. Oni sú totiž "roboti" nečakane zábavní. No a tá radosť keď sa podarí objaviť dômyselnú cestu k cieľu!
Pred hrou je zostavený hrací plán. Ten je štvorcový a skladá sa zo štyroch častí. Každá z nich je obojstranná, čím je umožnená značná variabilita hracieho plánu (96 možností). Na hrací plán sa umiestnia štyria farební roboti (červený, modrý, zelený a žltý). Cieľom hry je dopraviť nejakého robota na cieľové pole čo najmenším počtom ťahov. Farba robota a cieľové pole určuje žetón, ktorý sa vylosuje na začiatku každého kola.
Zatiaľ to vyzerá až príliš jednoducho, však? V čom je teda háčik? Robotom totiž konštruktéri zabudli namontovať brzdy, takže sa pohybujúci robot zastaví až o stenu alebo o niektorého kamaráta. Dostať ich rýchlo tam, kam potrebujeme, nie je preto vôbec jednoduché. Našťastie robotovi môžu pomôcť tiež ostatní roboti. Avšak pozor, do celkového počtu ťahov sa ich pohyb tiež počíta!
Zatiaľ sme nespomenuli jednu z najdôležitejších informácií a súčasne veľkú výhodu tejto hry - všetci hrajú súčasne! Hráči preto nepohybujú priamo robotmi na pláne, ale cestu hľadajú len v duchu.
Ten, komu sa podarí nájsť najkratšiu, získava žetón.

Rok vydania: 2015 Katalógové číslo: 1549 Rozmer: 300×300 mm

Zaradené v kategóriách