Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čo keby

Tvorca populárneho webového komiksu xkcd Randall Munroe dáva v tejto knihe zábavné a poučné odpovede na dôležité otázky,...

Randall MunroeIkar (2015) • Edícia Svetový bestseller • Séria Čo keby? • 1. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
14,90€
Zľava 27%
10,90€

📚Prečítaná za 8,20€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tvorca populárneho webového komiksu xkcd Randall Munroe dáva v tejto knihe zábavné a poučné odpovede na dôležité otázky, ktoré vám azda nikdy nenapadlo položiť.
Webovú stránku xkcd.com týždeň čo týždeň navštívia milióny ľudí a čítajú kultový webový komiks Randalla Munroea. S nadšením sledujú jeho jednoduché schematické kresbičky z oblasti vedy, techniky, jazyka či lásky a rovnako obľubujú jeho výskumom podložené odpovede aj na tie najdivokejšie otázky.
Fanúšikovia xkcd kladú Munroeovi naozaj bizarné, ba až diabolské otázky.
? Čo kedy ste sa pokúsili odraziť bejzbalovú loptu letiacu rýchlosťou rovnajúcou sa 90 percentám rýchlosti svetla?
?Akou rýchlosťou môžete počas jazdy vraziť do spomaľovacieho prahu a prežiť to?
? Ako dlho by ľudstvo prežilo, keby nastala robotická apokalypsa?
?Čo keby ste si zaplávali v bazéne s vyhoreným jadrovým palivom?
Pri hľadaní odpovedí Munroe s radosťou vykonáva počítačové simulácie, hrabe sa v haldách odtajených vojenských výskumných materiálov, rieši diferenciálne rovnice a konzultuje riešenia s obsluhou atómových reaktorov. Jeho odpovede sú umeleckými výtvormi, vyznačujú sa jasnosťou a ostrovtipom. Nezriedka predpovedajú úplnú záhubu ľudstva alebo aspoň pohromu kolosálnych rozmerov. Dokresľujú ich sympatické obrázky so signatúrou webových komiksov xkcd.
V knihe figurujú nové otázky, ktoré ešte nikdy neboli zodpovedané, spolu s aktualizovanými a rozšírenými verziami najobľúbenejších odpovedí zverejnenými na webovej stránke xkcd. Knihu Čo keby? si musia prečítať fanúšikovia xkcd a každý, kto rád dumá nad hypotetickými záhadami.
Z anglického originálu What if? (Houghton Mifflin Harcourt, New York 2014) preložila Zora Ličková.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: What If? Rok vydania: 2015 ISBN: 9788055144436 Rozmer: 187×236 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách