Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

RUML, ONDREJ - O. RUML ZPIVA JEZKA, VOSKOVCE A WERI

Spevák a hudobník Ondřej Ruml siahol tentoraz po "rodinnom striebre" a spolu s výbornými muzikantmi nahral a naspieval...


🍌 Dodanie môže trvať viac ako dva týždne
13,29€
Zľava 7%
12,36€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Spevák a hudobník Ondřej Ruml siahol tentoraz po "rodinnom striebre" a spolu s výbornými muzikantmi nahral a naspieval piesne klasikov, Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovca a Jana Wericha. Ruml a jeho hudobné priatelia sa rozhodli dať pesničkám novšie zvuk, zachovali ale jazzový ráz, ktorým je Ježkova tvorba povestná. Na albume sa podieľali: Matej Benko - piano, Pavel Zbořil - bicie, Rasťo Uhrík - kontrabas, Miroslav Hloucal - trúbka, Radek Zapadlo - saxofón. Vystupujú tu tiež zaujímaví hostia: Stonožka s ním naspieval Zdeněk Svěrák, ktorý zároveň napísal na obal albumu milú dúšku, a na Tri strážnikov si s Ondrejom zahrali Jiří Macháček a Ondřej Brzobohatý.


Zdeněk Svěrák o albume napísal: „Nejedná se tady o pietní uctění odkazu, ale o vychutnávání. Zpívá se a hraje se na vysoké úrovni, je to moderní, je to vyznání a vzkaz dávným autorům: jsme z jiného století, ale srdcem se nelišíme.“


Album tiež sprevádza výpravný booklet s ilustráciami výtvarníčky Báry Buchalovej.
Ondřej Ruml spieva Ježka, Voskovca a Wericha je druhým albumom skvelého speváka a hudobníka. To prvé, Premena, vydal nedlho po svojej účasti v súťaži X-Factor, kde získal druhé miesto. Zaujal nielen ako výborný spevák a interpret s nádhernou farbou hlasu, ale aj ako hudobník, ktorý okrem niekoľkých hudobných nástrojov ovláda aj prístroj zvaný looper, do ktorého za pomoci svojho hlasu nahráva slučky a tak vznikajú celé piesne.

Mimo ďalších aktivít doposiaľ Ruml účinkoval v mimoriadnom divadelnom projekte Michala Horáčka Kudykam, hral hlavné úlohy v muzikáloch - Johanka z Arku, Quasimodo, Hamlet, ad. Zúčastnil sa tiež niekoľkých výnimočných koncertných udalostí (napr. Michal Horáček Tribute, Barování v Lucerne, Noc na Karlštejne Live atď.) A pravidelne spieva swing s Bigband po celej republike.

Jeho poslednou výraznou spoluprácou je album Český Kalendář Michala Horáčka, čerstvo ovenčený cenou Anděl za najpredávanejší album roka s ktorého koncertnou podobou má za sebou desiatky koncertov. Okrem toho vystupuje aj sólovo s Looper a na jeseň minulého roka takto absolvoval turné spolu s hosťujúcou vokálnou skupinou Dobrý Večer Quintet.

Rok vydania: 2014 Katalógové číslo: 2564621160 Rozmer: 142×126 mm Obal: CD obal

Zaradené v kategóriách