Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Paperblanks - Cabaret Cabaret

midi, linajkový

Paperblanks (2014) • Séria Vintage Vogue

🍎 Vypredané
17,25€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nová módna kolekcia zápisníkov zo série Vintage Vogue inšpirovaná dobou najväčšej slávy varietných kabaretov má tvrdú väzbu, textilné záložky a zatváranie na elastický pásik. Na konci zápisníka opäť nájdete vrecko na vizitky, papiere či dokumenty. Špeciálne vytvorený papier zabraňuje presvitaniu atramentu.

Les Folies-Bergère, Le Casino de Paris, Le Moulin Rouge - mená slávnych kabaretov Art Deco Paríža vyvolávajú myšlienky na nespútanú atmosféru showgirls, peria, hodvábu, jasných farieb a flitrov trblietajúcich sa v žiari reflektorov. Art Deco je synonymom elgancie, pôvabu a modernosti, ale kostyméri, ktorý vytvorili nezabudbnuteľný vzhľad a atmosféru tejto éry, zostávajú z veľkej časti neznámi. Britský divadelný návrhár Alec Shanks bol jednou takouto postavou. Shanks, ktorý prišiel do Paríža z Londýna práve na vrchole tohoto hnutia, bol celé roky jedným z najlepších návrhárov na Les Folies-Bergère, v najôlegendárnejšom kabarete v Paríži.

Obrázky z kolekcie Vintage Vogue boli vytvorené Shanksom v roku 1932. Nazval ich Nuits de Folies", po revue, pre ktorú pracoval ako jeden z návrhárov. Môžeme na nich vidieť hojdavý a zmyselný pohyb oslavujúci najlepší štýl Art Deco.

Originálny názov: Cabaret Cabaret Midi Lined Rok vydania: 2014 Katalógové číslo: PB2658-7 Rozmer: 120×170 mm Počet strán: 176 Väzba: pevná

Zaradené v kategóriách