Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Frivolitková krajka

Edice: Výtvarné techniky - COMPUTER PRESS - Jazyk: CZ - Vazba: Pevná bez přebalu lesklá - 88 str. - ISBN: 80-251-0217-3 - Kniha


🍎 Vypredané
12,58€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Frivolitková krajka. Pod tímto názvem známe krajku vázanou ze samých uzlíků. Je bohatá na vzor plný oček a kliček. Charakteristické, ničím nezaměnitelné obloučky, slzičky a kolečka s pikotkami jsou vázány z jedné nitě, jediným frivolitkovým uzlem. Vývojově je řadíme za vázání střapců a třásní. Frivolitky jsou dalším vývojovým stupněm drhané krajky a její název je odvozen z francouzského la frivolité.

Kniha je určena všem zájemcům o toto staré a zapomenuté řemeslo. První část knihy je zaměřena na historii frivolitkové krajky a krajky obecně. Druhá a větší část je pak ryze praktická a provede čtenáře kompletně celou technikou tvorby krajky a jednotlivých vzorů. Díky názorným fotografiím a ilustrovaným postupům je kniha vhodná pro každého, kdo chce s touto technikou začít. Stejně tak ji ocení lidé, kteří se již podobné rukodělné činnosti věnují, protože zde najdou mnoho zajímavých nápadů a vzorů, jež mohou využít jako inspiraci pro svou vlastní tvorbu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2004 ISBN: 8025102173 Rozmer: 175×235 mm Počet strán: 96 Väzba: pevná Jazyk: čeština

Zaradené v kategóriách