Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Atentát na Ježiša - Koniec jedného príbehu

Bezmála dvetisíc rokov odvtedy, čo rímski vojaci kruto popravili Ježiša Nazaretského, kontroverzného revolucionára, viac ako...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Bezmála dvetisíc rokov odvtedy, čo rímski vojaci kruto popravili Ježiša Nazaretského, kontroverzného revolucionára, viac ako dve miliardy ľudí nasledujú jeho učenie a veria, že je Boh. Na stránkach tohto strhujúceho a faktami podloženého rozprávania o Ježišovom živote od autorov úspešného diela Atnetát na Kennedyho sa objavujú aj historické postavy ako Julius Caesar, Kleopatra, cisár Augustus, Herodes Veľký, Pontský Pilát, Ján Krstiteľ a mnohí ďalší. Kniha Atentát na Ježiša nielenže uvádza čitateľov do tohto nadmieru nepokojného obdobia; ale oboznamuje ho s prelomovými politickými a historickými udalosťami, ktoré nevyhnutne viedli k smrti človeka, ktorého posolstvo dodnes formuje myslenie ľudí na celom svete. Kniha neprezentujeme Ježiša ako mesiáša, ale ako človeka, ktorý rozbúril verejnú mienku v jednej z odľahlých častí Rímskej ríše, a hlásaním filozofie mieru a lásky si narobil veľa mocných nepriateľov.

Z anglického originálu Killing Jesus: A History (Henry Holt,
New York 2013) preložil Peter Fridner.

Ukážka textu z knihy


Pred šesťsto rokmi spustili do prázdnej studne Jeremiáša ako trest za jeho proroctvo, že chrám bude zničený. Tam sa až po pás vnoril do bahna a v ňom aj zomrel.
O tridsaťdva rokov nato veští zánik chrámu aj židovský roľník menom Ješua, syn Ananiáša. Vyhlásia ho za blázna a život mu zachráni iba zásah rímskeho miestodržiteľa – ešte predtým ho však zbičujú až do kostí.
S Ježišom je to však iné. On nie je osamelý muž, ale revolucionár, za ktorým stojí skupina učeníkov a rastúce zástupy prívržencov. Jeho výbuchy v chráme sú agresívnym aktom proti náboženským lídrom, a nie iba pasívnou predpoveďou, že chrám raz padne. Ježiš teraz vedie otvorený útok proti chrámovým autoritám.
Kaifáš z vlastnej skúsenosti vie, čo to je, keď v chráme vypukne politická vzbura a má ešte v živej pamäti vypálenie chrámových kolonád po Herodesovej smrti. Je presvedčený, že Ježiš je falošný prorok. Jeho dnešné vystúpenie dokazuje, akou hrozbou sa stal.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Killing Jesus: A History Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055138367 Rozmer: 135×208 mm Počet strán: 328 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách