Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dejepis pre 1. ročník gymnázií a stredných škôl


🍎 Vypredané
15,70€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Učebnica dejepisu je napísaná v súlade s platným iŠVP, jeho obsahovým a výkonovým štandardom.

Zodpovedá časovej dotácii pre daný predmet. Učebnica vystihuje základné vývinové charakteristiky miestnych, regionálnych, národných, globálnych historických javov a procesov a prepojenosť medzi nimi.

Vedie žiaka k pochopeniu príčin a dôsledkov historických udalostí, čítaniu a interpretovaniu historických máp, obrázkov, fotografií, tabuliek a iných prostriedkov používaných v dejepise. Poskytuje možnosti pre rozvoj občianskych, sociálnych, komunikačných a IKT kompetencií ako i vnímania kultúry. Umožňuje využitie prierezových tém v jednotlivých kapitolách a v tematických celkoch, ako aj rozvíjanie medzi-predmetových vzťahov. Je spracovaná moderným spôsobom, umožňuje prácu s historickým časom, priestorom, faktami, javmi a udalosťami, analýzu historických prameňov, rozvoj bádateľských zručností, motivuje k vyhľadávaniu relevantných informácií z rôznych zdrojov. Učebnica sa člení na kapitoly, ktoré na seba logicky nadväzujú. Spracované témy tvorí nadpis, krátky motivačný text zhrňujúci historický vývoj, na ktorý nadväzuje základný text.

V úvode je časová tabuľka s kľúčovými udalosťami danej témy, základný text je doplnený rozširujúcim učivom, ukážkami historických prameňov. Záver tvoria otázky, úlohy a zamyslenia, ktoré sú zamerané na rozvoj kognitívnych funkcií.

Text je jasný, zrozumiteľný, primerane náročný a terminologicky správny. Rozvíja hodnotiace a kritické myslenie žiakov. Každá téma má odkazy na ďalšie informačné zdroje.

Autori: M. Bada, A. Bocková, B. Krasnovský, J. Lukačka, M. Tonková

Recenzie a kritiky

ISBN: 9788010040247 Rozmer: 168×233 mm Počet strán: 272 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách