Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Na smrť

Mrazivý triler o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť. Dvaja nerozluční priatelia vyrastajú koncom...

Jozef KarikaIkar (2012) • Séria Na smrť • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
13,90€

📚Prečítaná za 7,65€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup


Mrazivý triler o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť. Dvaja nerozluční priatelia vyrastajú koncom dvadsiatych rokov minulého storočia v malom slovenskom meste. Po tragickej udalosti sú nútení utiecť do zahraničia a opustiť dievča, o ktoré súperia. Jeden emigruje do New Yorku. Stane sa pešiakom obávaného židovského gangu, zažije krvavú vojnu najmocnejších mafiánskych rodín a stúpa v hierarchii podsvetia. Druhý sa ocitne v Mníchove, kde ho zverbujú do nacistickej tajnej služby. Zúčastní sa na mnohých vražedných akciách a postupne sa mení na beštiálneho dôstojníka SS. Po vypuknutí vojny sa opäť stretávajú. Vydrží ich priateľstvo ťažkú skúšku – alebo sa z nich stanú nepriatelia na život a na smrť? Nenechajte si ujsť prvú časť dvojdielneho románu Na smrť od autora bestsellerov a majstra napätia Jozefa Kariku. Prináša epickú ságu so strhujúcim dejom, ktorý vám nedovolí vydýchnuť.

Ukážka textu z knihy


Zúrivosť mu stúpla do hlavy, nič nevidel ani nepočul.
Viktorov úder ho prekvapil. Odrazu zacítil náraz, všetko sa zatmelo. Začul, ako mu cvakli zuby a čosi zapraskalo.
Prebral sa na dlažbe chodníka.
Hnusná Židovka bola ešte stále prehnutá a lapala dych.
Horšie však bolo, že nad ním stál Viktor Hiler, známy gauner. Neznášali sa, v škole sa už zopár ráz pobili. Kúsok obďaleč uvidel Karola Schmidta. Toho sa nebál, nebol to zurvalec. Zato Hiler bol nebezpečný. Najmä keď zúril – tak ako teraz.
Keď si Viktor všimol, že Grieš otvoril oči, bez zaváhania ho kopol do hlavy. Anton odkväcol na dlažbu z mačacích hláv. Rozbité ústa mu zaliala krv.
Viktor sa otočil k Sáre. Sťažka dýchal, pohľad na to, ako ju Grieš udrel, ho rozzúril do nepríčetnosti.
„Ublížil ti?“
Neodpovedala.
„Sára, čo sa ti stalo?“
Ani teraz neodpovedala, no napriek šoku a bolesti si uvedomila, že Viktora miluje. Rozplakala sa.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2012 ISBN: 9788055131702 Rozmer: 135×208 mm Počet strán: 376 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: vojnový, tragický, historický

Zaradené v kategóriách