Časopis vznikol roku 1967 z iniciatívy Ústavu stavebníctva a architektúry SAV v Bratislave a Kabinetu teorie architektúry a tvorby životního prostředí ČSAV v Prahe.Časopis je najstarším, nepretržite vychádzajúcim recenzovaným vedeckým periodikom v... Zobraziť viac
V novom jarno-letnom vydaní magazínu Top Hotelierstvo/Hotelnictví získate množstvo rád ako napredovať. Nosnou témou vydania je uzdravujúci oddych. Pod týmto pojmom sa skrýva všetko, čo človeku pomôže nadobudnúť telesnú i duševnú rovnováhu... Zobraziť viac
Stravovanie a gastronómia definujú nielen nás, ale aj celé štáty, regióny, náboženské a filozofické skupiny. Menia sa naše stravovacie návyky, uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť a tradíciu ozvláštňujeme aj novými technikami... Zobraziť viac
Čo pre teba znamená slovo domov? Domov? Je to niekde v bezpečí. Niekde, kde vieš, že môžeš zostať a nemusíš ísť ďalej. Nie je to len niečo dočasné. Amin vo filme Utiecť (2021) Národ emigrantov, hovorili na začiatku dvadsiateho storočia.... Zobraziť viac
Veríme v nadčasovú krásu. Tú ikonickú. Letné číslo venujeme dlhotrvajúcim hodnotám a hľadaniu krásy. Reprezentujú ich naša coverstar a topmodelka Kasia Struss aj Vila Sky architekta a umelca Jána Revaja. Ich spojenie pri fotení editoriálu bolo dych... Zobraziť viac
Jesenné číslo Top Fashion sme venovali epicentru módy, Parížu. Nahliadnite s nami do rušných ateliérov najväčších módnych značiek, do tajných zákutí mesta a kaviarní, o ktorých vedia len Parížania. Objavte esenciu francúzskeho štýlu, architektúry... Zobraziť viac
Najnovšie vydanie exkluzívneho magazínu Top Trendy sa bude niesť v téme autenticita. Prinášame vám inšpiratívne reportáže s originálnym rukopisom, aktuálne inovácie v bývaní a architektúre... Zobraziť viac
Nosnou témou vydania je umelá inteligencia (AI-artificial intelligence), ktorá by nemala hotelierov strašiť, ale im pomáhať. Napríklad odbremeniť ich v repetitívnych úlohách, čo by im umožnilo viac sa sústrediť na svojich hostí... Zobraziť viac
Meditácia na paralely medzi kávovým cuppingom a fotografiou, ktorá vyvrcholí mikroskopickou foto-esejou, vďaka ktorej uvidíte kávu naozaj zblízka... Zobraziť viac
Millennials – generácia túžiaca mať všetko a hneď, ale tiež robiť veci lepšie a dať im zmysel. Znie to paradoxne, no takí sme, a ak ste sa narodili medzi rokmi 1982 a 1996, ste v tom s nami. Vedieme paralelné životy na sociálnych sieťach... Zobraziť viac
Jaké povinnosti máme jako občané světa a kávoví profesionálové vůči farmářům, na jejichž práci je náš obor založen? Konrad Brits zkoumá, jak naše snahy o dosažení udržitelných dodávek mohou mít důležité a pozitivní důsledky pro drobné zemědělce ... Zobraziť viac
Špecializovaný časopis na tému, ktorá sa po prijatí nového zákona o odpadoch a zákona o obaloch vo väzbe na ďalšie predpisy o ochrane vody, ovzdušia a životného prostredia priamo dotýka takmer každého podniku a organizácie. Zobraziť viac
Objavovanie krajín pôvodu nás tentokrát zavedie na Havaj a experimentovaním s kreatívnymi prípravami kávy nás prevedú austrálski šialenci z Barista Hustle. Sadli sme si na kávu s úradujúcimi baristickými majstrami Lukášom Podbehlým a Adamom Neubauerom, .. Zobraziť viac
Verte v pravdu. Zriecť sa faktov znamená zriecť sa slobody. Timothy Snyder: O tyranii Už stáročia prebieha neúnavný boj za pravdu a proti nej. Našou zbraňou v tomto boji môžu byť vedomosti, kvalitné zdroje a úcta k faktom. V novom čísle Zobraziť viac
Měsícem knihy je možná březen a mezi knižními marketéry jsou nejoblíbenější „knihy pod stromeček“ a „knihy k vodě“. Ve skutečnosti je však čtenářsky nejpřívětivějším obdobím podzim. Krátící se světlá část dne i klesající teploty znamenají úbytek... Zobraziť viac
Řekli jsme si, že uděláme jedno číslo Hosta světové, a nějak se nám to vymklo z rukou. Každá rozumnější redakce by exkluzivní materiály samozřejmě dávkovala postupně. Ale na druhou stranu: někdy je třeba udělat mejdan. Tak se na obálce květnového... Zobraziť viac
Nové číslo Standartu je plné článkov, esejí, rozhovorov a umenia, ktoré sa zaoberajú témami od trvalo udržateľného importu až po budúcnosť kávy... Zobraziť viac
Hovoří-li se často o inkluzi, je třeba říci, že máloco je tak inkluzivní jako literatura. Různí lidé samozřejmě pro své soukromé účely mohou i v literatuře přísahat na jedno a vylučovat druhé, ale mám podezření, že literatura sama se tomu jen... Zobraziť viac
Kritika, ako sociálny fenomém, sa môže stať hnacou silou vo vašej práci. Pri aktuálnom vydaní Standart magazínu predstavujeme novú štruktúru obsahu, kde sa tematickým článkom stáva esej „Otázka kvality: o káve a kritike“, od úžasnej... Zobraziť viac
Špecializovaný časopis na tému, ktorá sa po prijatí nového zákona o odpadoch a zákona o obaloch vo väzbe na ďalšie predpisy... Zobraziť viac