V poradí tretia kniha zaujímavého rozprávania o zahraničných a domácich vínach, tak ako ich hodnotil, degustoval a napokon opísal najznámejší slovenský enológ profesor Fedor Malík. Zobraziť viac
Patrí varenie k vašim záľubám? Potom by vám v kuchyni nemali chýbať bylinky. Obohaťte svoj jedálny lístok o nové pokrmy ochutené bylinkami a nevšednými koreninovými zmesami, ktoré im dodajú vábnu arómu a lahodmú príchuť... Zobraziť viac
Majster somelier Vincent Gasnier vám poskytne užitočné a zaujímavé rady a odporúčania netradičným spôsobom a bude vám robiť sprievodcu pri degustácii a výbere vína. Pozve vás na vyše 20 degustácií a poradí, ako si vybrať z obrovskej ponuky... Zobraziť viac
Kniha fejtónov vinárskeho profesora Fedora Malíka o víne a gastronómii. Nenapodobiteľným spôsobom rozpráva o labužníctve a o zážitkoch z putovania za vínom... Zobraziť viac
Príručka pre milovníkov vín zahŕňa: prehľad pestovateľských oblastí a slávnych európskych výrobcov červených vín, klasifikáciu a kategórie vín, odrody viniča a najslávnejšie moky... Zobraziť viac
V knihe Liečenie šťavami predstavuje autorka, odborníčka na prírodnú medicínu, jednoduché recepty na čo najlepšie využitie byliniek, ktoré by nemali... Zobraziť viac
100 najlepších sloven.vín 2008 - Edice: Víno - Albert Marenčin Vydavateľstvo PT - Jazyk: SK - Vazba: Pevná bez přebalu matná - 1 Zobraziť viac
Príbeh šampanského od jeho pôvodu cez výrobu, oblasť pestovania, postavenie vo svete až po rady, ako tento šumivý nápoj vychutnávať... Zobraziť viac
Čaje pre krásu a dobrú kondíciu... Zobraziť viac
Ovocie a zelenina dodávajú telu dôležité vitamíny a ďalšie nenahraditeľné látky, ktoré posilňujú náš imunitný systém. Pochopiteľne, môžete ich jesť surové, no len tak chrumkať kus zeleru či petržlenu pre mnohých nie je veľmi lákavé. Ak však aj menej... Zobraziť viac
Sprievodca najlepšími slovenskými vínami, ktoré sú na trhu v roku 2005 od renomovaného degustátora a nášho najväčšieho... Zobraziť viac
Autor úsmevným spôsobom rozpráva o vôni a chuti lákavých jedál a skvelých vín. Píše o ľuďoch, ich gastronomických zvyklostiach a miestnych špecialitách: tapas zo Španielska, frkacúle z Modry, skalické zázvorníky, vyprážaný netopier z Kittsee... Zobraziť viac
Nadčasový vínny šlabikár, ktorý vás zbaví predsudku, že vyznať sa vo víne je ťažké. Rozdelenie podľa 10 základných kategórií a ich opis vám podstatne... Zobraziť viac
Táto kniha predstavuje najlepšie destiláty, ktoré svet ponúka. Nejde len o najznámejšie z nich, ale aj o najzručnejšie vyrobené a najzaujímavejšie. Joel Harrison a Neil Ridley, ktorí patria vo svete liehovín k... Zobraziť viac
História pestovania viniča, odrody, tajomstvo pestovania viniča, vinohradnícke oblasti, "koštovky"... Zobraziť viac
Za posledných 200 rokov prešla ľudská strava v západnom svete skutočne dramatickou zmenou. Táto výrazná zmena jedálnička má svoje počiatky v priemyselnej revolúcii. Ľudia postupne takmer prestali jesť čerstvé zelené potraviny, ovocie a zeleninu a... Zobraziť viac
Predstavenie 50 slovenských vinárstiev v anglickom a slovenskom jazyku, bohatá obrazová príloha. Zobraziť viac
Recepty z opátstiev a kláštorov. Bylinkové čaje a prírodné liečivé prostriedky na príjemnú liečbu "menších bolestí a ťažkostí"... Zobraziť viac
Pri čítaní tejto hodnotnej knižky čitateľ príde do styku s viacerými historickými osobnosťami i národmi, ktoré čo-to priniesli aj do oblasti vinohradníctva, či to už boli Sumeri, Babylončania, Gréci alebo Rimania. Z historických mien sú to kráľ... Zobraziť viac
V knihe je v jednom zväzku zhrnuté všetko, čo sa môžete dozvedieť o víne: je to atlas vína, príručka, kde nájdete všetko o vinnej réve i hrozne, sprievodca po krajinách a oblastiach, kde sa pestuje hrozno, a súčasne je aj ideálnym poradcom pri nákupe vína Zobraziť viac