Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Svetový atlas vína

Originálne vydanie Svetového atlasu vína vyšlo prvý raz v roku 1971. Od tých čias bola táto encyklopédia o víne preložená do...


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
49,00€

📚Prečítaná za 26,95€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Originálne vydanie Svetového atlasu vína vyšlo prvý raz v roku 1971. Od tých čias bola táto encyklopédia o víne preložená do 14 jazykov a predalo sa z nej 4 milióny výtlačkov.

V prvých rokoch nového tisícročia nastali vo svete vína výrazné zmeny. Medzi dôležitých producentov sa zaradila Austrália, aj španielske a portugalské vinárstvo dnes vyzerá celkom inak ako v minulom storočí. Taliansko prekonáva samo seba. Ani Francúzsko nezaostáva a mnohé krajiny vkladajú do vinárstva a do skladovania vín obrovské finančné investície. Južná Afrika sa zmenila na nepoznanie a pestovanie hrozna sa definitívne udomácnilo aj v Spojených štátoch amerických. Kalifornia dnes dodáva na svetový trh viac vína než iné neeurópske krajiny a ustavične rozširuje vinice. V Nemecku vyrástla nová generácia pestovateľov révy, dnes treba rátať aj s Rakúskom a Gréckom, k významným vinárom sa pridávajú aj ázijské štáty.

Preto Hugh Johnson a Jancis Robinsonová, svetoznámi autori píšuci o víne, sa opäť spojili a pripravili nové aktualizované a rozšírené vydanie Svetového atlasu vína, v očiach kritikov hodnotené ako jedna z najuznávanejších, pritom čitateľsky najzrozumiteľnejších kníh o víne. Súčasné vydanie obsahuje 200 podrobných máp a predstavuje všetky významnejšie pestovateľské oblasti a ich vína. Atlas Hugha Johnsona a Jancis Robinsonovej sa stal príručkou, ktorá by nemala chýbať v knižnici milovníkov a znalcov vína.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The World Atlas of Wine Rok vydania: 2009 ISBN: 9788055119755 Rozmer: 235×300 mm Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách