Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Psy by žili dlhšie, keby...

Keď má vlčiak Pomuc deväť mesiacov, začne krívať. Raz na pravú, inokedy na ľavú prednú labku. Rodina P. s ním ide k...


🍌 Odosielame o 6 dní.
12,90€
Zľava 31%
8,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Keď má vlčiak Pomuc deväť mesiacov, začne krívať. Raz na pravú, inokedy na ľavú prednú labku. Rodina P. s ním ide k zverolekárovi. Tam sa dozvedia otrasnú diagnózu: osteochondrosis dissecans (OCD) oboch ramenných kĺbov! OCD je vývojové ochorenie ramenného kĺbu, ktoré spôsobuje lámavosť kĺbovej chrupavky.

Pomuc sa už ako šteňa prejavoval ako dobrý jedák s veľkou chuťou do jedla a sklonom k priberaniu. Je nesporné, že príliš veľký obsah energie v potrave má za následok rýchly rast, vyššiu hmotnosť, a tým aj preťaženie chrupavkového skeletu. Toto všetko a nadmerný prísun syntetických vitamínov (A) a minerálnych látok (vápnik a fosfor) sú faktory ovplyvňujúce vznik osteochondróz a dysplázií bedrového kĺbu.

To, že sa kedysi, čiže pred zavedením hotovej potravy, mohli šteňatá do sýtosti najesť, a pritom u nich nevznikli defekty kostí, svedčí o tom, aký veľký vplyv majú hotové krmivá na vznik takýchto ochorení. Pri „prirodzenej potrave“, a tým myslím stravu, ktorá sa nevyrába priemyselne, nemôže dôjsť k predávkovaniu minerálnymi látkami a vitamínmi. Ani nadváha nepredstavuje u prirodzene kŕmených psov nijaký problém.

Vo februári 2005 vypukla u niekoľkých našich mačiek leukóza – komplex vírusovej leukémie mačiek (FeLV – mačacia leukóza). Táto choroba sa skutočne končí väčšinou úhynom, ale neznamená to, že sa musí skončiť úhynom vždy. Zavolala som teda môjmu známemu veterinárovi s prekvapujúco dlhým radom titulov pred menom s prosbou o pomoc a radu. Radu som aj dostala, stručnú a jasnú: „Tak to teda skončime a uspime ich.“ Jeho radu som neposlúchla a všetky mačky, ktoré boli vtedy choré, dodnes (2011!) žijú! Za to, mimochodom, vďačíme Dr. Jutte Zieglerovej.

Jutta Zieglerová sa narodila v roku 1955 v Darmstadte a žije v meste Hallein pri Salzburgu. Po štúdiu veterinárnej medicíny vo Viedni (1975 – 1981) si najprv otvorila kliniku pre zvieratá v mestečku Kuchl. Od roku 1999 vedie v Halleine ambulanciu pre malé zvieratá spolu s obchodíkom s prírodnými produktmi, ktorých receptúry si z veľkej časti sama vyvinula. Okrem toho pôsobí ako veterinárno-homeopatická lekárka a už roky sa intenzívne zaoberá alternatívnymi liečebnými metódami, pričom sa zameriava predovšetkým na kŕmenie biologicky prirodzenou surovou potravou. Tieto poznatky odovzdáva ďalej v rámci poradenstva, na prednáškach a seminároch. Je matka dvoch dospelých synov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081820359 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 214 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách