Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dávnoveká Európa

Pôvod, začiatky a vývoj človeka, Európanov a Slovanov Na základe svojho mnohoročného bádania známy slovenský autor...


🍎 Vypredané
29,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pôvod, začiatky a vývoj človeka, Európanov a Slovanov

Na základe svojho mnohoročného bádania známy slovenský autor rozkrýva zákulisie zmanipulovaných dejín Európy, ktoré vyplývalo z protislovanského zamerania západnej Európy po viac ako dve tisícročia. V pozadí boli a naďalej sú mocensko-politické záujmy Západu. Európania, ako dokladá autor, žijú vo falošnom historickom povedomí. Takzvaný príchod Indoeurópanov v 3. tisícročí pred n. l. aj s indoeurópskym jazykom je zámerná manipulácia, ktorej zmyslom je odviesť pozornosť od významu a úlohy, ktorú Slovania v najstarších dejinách Európy zohrali a naďalej zohrávajú. Tomuto účelu mala slúžiť aj myšlienka, že Slovania prišli do dnešných priestoroch len v 5. či 6. storočí.

Skutočnosť je však celkom iná. Na základe syntézy súčasných poznatkov viacerých vedeckých disciplín publikácia prichádza s novým pohľadom na európske dejiny, na pôvod Európanov a najmä na pôvod, začiatky a úlohu Slovanov, ktorú v najstarších dejinách zohrávali. Boli to Slovania, ktorí sformovali najstaršie civilizácie na svete a vytvorili aj prvé písmo na svete, z ktorého čerpali podnety a preberali znaky (piktografy) všetky nasledujúce civilizácie, vrátane mezopotámskej, ktorá vznikla o viac ako dve tisícročia neskôr ako staroslovanské civilizácie. O tom sa žiaľ v Európe mlčí, mlčí sa o tom aj u nás. Východiskom autorových prístupov je antropológia – vznik a vývoj človeka, jeho vedomia a s ním spojený rozvoj schopnosti, zvlášť rečí a jazyka, ktoré viedli aj k diferenciácií pôvodne jednotnej európskej populácie – severokaukazskej, europidnej čeľade. Základným cieľom analyticko-syntetického uvažovania autora je pôvod, začiatky a vývoj Slovanov. Publikácia prináša okrem toho celý rad ďalších zaujímavých poznatkov a skutočnosti i nových pohľadov, aké doteraz neboli publikované.

Najsmutnejšie na celom tomto divadle je, že západní bádatelia sú oboznámení s väčšinou nových poznatkov z archeológie, antropológie, mytológie, jazykovedy a ďalších, ku ktorým významnou mierou od polovice 20.storočia prispeli slovanskí bádatelia, napriek tomu sa na zmanipulovaných európskych dejinách nič nezmenilo a nemení. Potvrdzuje to len skutočnosť, že ani súčasné mocensko-politické záujmy v Európe a vo svete sa nezmenili, naďalej zotrvávajú na proti slovanských postojoch.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788080792268 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 576 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách