Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Stratená nádej

Holdera celý život prenasleduje predstava dievčaťa, ktorému v detstve nedokázal pomôcť. Bola to Sky, ktorú ako malé dievča...

Colleen HooverIkar (2014) • Séria Beznádejná • 2. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
12,90€

📚Prečítaná za 7,10€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Holdera celý život prenasleduje predstava dievčaťa, ktorému v detstve nedokázal pomôcť. Bola to Sky, ktorú ako malé dievča uniesla neznáma žena rovno spred domu a Holder tomu nemohol zabrániť. Preto je jeho život naplnený smútkom a výčitkami, preto Sky nikdy neprestal hľadať. Život mu pripraví ďalšiu tragédiu súvisiacu s jeho sestrou Les, ale dožičí mu aj radosť, keď v obchode náhodou natrafí na dievča priam neskutočne podobné stratenej Sky. Toto dievča sa však volá Hope a má to uvedené aj vo vodičskom preukaze.
Holder v kútiku srdca tuší, že je to jeho priateľka z detstva Sky. Postupne nachádza dôkazy a presvedčí sa, že je to pravda. Chce to prezradiť aj Hope, no zároveň sa obáva, či ju tak navždy nestratí. Jedného dňa Hope u Holdera natrafí na fotografiu z detstva, na ktorej je aj dievča, čo sa na ňu nápadne podobá. V tej chvíli ju zaplavia pochybnosti. Zabudnuté bolestné spomienky sa odrazu vracajú. Netrvá dlho a Hope si spomenie na desivé tajomstvo zo svojej minulosti.
Prvá časť románu Colleen Hooverovej Beznádejná (Ikar 2014) bol príbeh o Sky. Stratená nádej je ich príbeh, vyrozprávaný z pohľadu Deana Holdera.

Z anglického originálu Losing Hope (Atria Books,
New York 2013) preložila Miriam Ghaniová.

Ukážka textu z knihy



Pobozkám ju. Neveriacky mi hľadí do očí. Bozkávam ju znovu a znovu, po každom bozku sa odtiahnem a počkám. Čakám, ako zareaguje. Je mi jedno, či mi dá facku, pobozká ma alebo mi povie, že ma ľúbi. Chcem len, aby nejako zareagovala na to, čo som povedal. Namiesto toho na mňa len hľadí a ja som z toho nervózny.
„Povedz niečo,“ prosí ma.
Ešte chvíľu mi hľadí do očí. Snažím sa nestratiť trpezlivosť. Ona ju so mnou má, hoci je bystrá a na všetko príde rýchlejšie. Teraz by som chcel, aby bola trochu rýchlejšia a zareagovala.
Hocijako. Len nech zareaguje.
„Byť rád s niekým,“ zašepká konečne.
Nečakal som takúto reakciu, ale aspoň mi niečo povedala. Zasmejem sa a pokrútim zmätene hlavou. „Prosím?“
„Byť rád. Keď vezmeš časť zo slova ‚ľúbiť‘ a časť z výrazu ‚mať rád‘ a trocha sa s tým pohráš, dostaneš byť rád. To je pre mňa niekde medzi mať rád a ľúbiť. Čo ty na to?“
Nielenže ma tým dostala a teraz sa na mňa usmieva, ale podarilo sa jej vymyslieť dokonalé slovné spojenie, ktoré som hľadal od chvíle, čo som ju zbadal v obchode.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Losing Hope Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055139890 Rozmer: 152×235 mm Počet strán: 304 Väzba: pevná Štýl: tragický, romantický, napínavý, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách