Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Bohovia a bojovníci 3: Oko sokola

Oko sokola je treťou časťou príbehu o Hylasovi a Pirre, o ich dobrodružstvách, o prekonávaní nebezpečenstiev. (I. Divoch,...

Michelle PaverEnigma (2016) • Séria Bohovia a bojovníci • 3. diel

🍌 Odosielame o 12 dní.
7,50€
Zľava 9%
6,80€

📚Prečítaná za 4,88€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Oko sokola je treťou časťou príbehu o Hylasovi a Pirre, o ich dobrodružstvách, o prekonávaní nebezpečenstiev. (I. Divoch, II. Horiaci tieň, III. Oko sokola).

"Ak bude čepeľou vládnuť Divoch, Dom Koronosov zhorí..."

Bohatý a prekvitajúci ostrov Keftiu postihne skaza. Obrovská vlna zaplaví ostrov. Slnko zakryje tmavý mrak... Ľudí trápi hlad, chlad a mor.

Ani najstarší obyvatelia ostrova si nepamätali takú dlhú a krutú zimu... a jar stále neprichádzala.

Hrôzostrašný výbuch sopky na ostrove Thalakrea spôsobil pohromu aj na ostrove Keftiu. Hnev bohov, namierený proti spupným majiteľom baní na ostrove Thalakrea, tak zasiahol aj obyvateľov Keftiu, ktorí žili v pokoji a uctievali prastaré zákony. Koho nezabila Obrovská vlna, toho skosila Pliaga, lebo živí nevládali pochovávať mŕtvych.

Zostal tu vôbec niekto nažive? Môže toto byť ten krásny a bohatý ostrov, o ktorom mu rozprávala Pirra, dcéra najvyššej kňažky ostrova Keftiu?

Tieto otázky si kladie Hylas, keď sa plaví k pobrežiu. Ani pochybnosti ho neodradia od toho, aby na spustošenom ostrove zostal a našiel Pirru a levie mláďa.



Autorka bestsellerovej série kníh KRONIKA TEMNÉHO DÁVNOVEKU, odohrávajúcej sa v dobe kamennej, ktorá aj na Slovensku zaznamenala veľký čitateľský ohlas, pripravila pre Vás ďalšiu lahôdku - príbeh odohrávajúci sa v dobe bronzovej.

Vzrušujúci dej knihy využíva historické reálie: výbuch sopky na Thalakrei je vlastne erupcia stratovulkánu na ostrove Santorini, ktorý ho takmer zničil - stred ostrova sa prepadol do mora do hĺbky 300 m. Ostrov Keftiu je vlastne Kréta - výbuch sopky na Santorini vyvolal tsunami šíriace sa po mori - keď 12 metrov vysoké vlny dorazili na 70 km vzdialenú Krétu, spustošili ostrov a zničili tzv. minojskú civilizáciu.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Eye of the Falcon Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081330490 Rozmer: 164×240 mm Počet strán: 284 Väzba: pevná s prebalom Štýl: dobrodružnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách