Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Teória jazyka a východiská sociálnych vied

Štúdie J. Habermasa uverejnené v zväzku Vorstudien und Ergänzungen zur Theorie des kommunikativen Handelns boli napísané v...

Jürgen HabermasKalligram (2011) • Edícia Ad fontes

🍌 Odosielame o 4 dni.
25,00€
Zľava 30%
17,39€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Štúdie J. Habermasa uverejnené v zväzku Vorstudien und Ergänzungen zur Theorie des kommunikativen Handelns boli napísané v rokoch 1970 až 1982 a predstavujú východisko pre práce, ktoré uverejnil v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch minulého storočia v oblasti teórie komunikatívneho konania, diskurzívnej koncepcie etiky a diskurzívnej koncepcie práva.

Význam týchto štúdií je daný predovšetkým tým, že bez nich nie je možné pochopiť hlavné dielo J. Habermasa: Teória komunikatívneho konania. Štúdie v uvedenom zväzku sú natoľko nosné samy osebe, že nepredpokladajú znalosť prác J. Habermasa zo 60. rokov minulého storočia. Zjednocujú pritom skúmania z oblasti sociológie, vývinovej psychológie, filozofie a teó­rie jazyka; z tohto dôvodu môžu osloviť širšie publikum.

Celý zväzok je dokladom významu pôsobenia J. Habermasa v oblasti tzv. teo­retickej filozofie; z tejto oblasti neboli doposiaľ na Slovensku uverejnené žiadne jeho štúdie.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788081014031 Rozmer: 134×190 mm Počet strán: 672 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách