Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

4000 týždňov

O čase, ktorý máme počas života, a ako ho zmysluplne využiť.


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 27%
12,30€

📚Prečítaná za 9,30€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Keby ste žili 4000 týždňov, dožili by ste sa asi 77 rokov. Možno sa vám 4000 javí ako nízke číslo, ale je to fakt, náš čas na Zemi je ohraničený. Núka sa teda otázka, ako k svojmu času pristupujete. Ženiete sa vpred za vysnenými, často nedosiahnuteľnými cieľmi, chcete stihnúť čo najviac, aby vám niečo podstatné neuniklo? Alebo sa skôr snažíte vychutnávať si to, čo je tu a teraz? Určite sú medzi nami zástupcovia oboch táborov, no zdá sa, že v dobe rôznych technologických výdobytkov a aplikácií, ktoré nám majú pomáhať zvládať stále viac úloh a efektívne si organizovať čas je skôr početnejšia tá prvá skupina. Preto ak môžete, na chvíľu vypnite všetky notifikácie a prestaňte sa trápiť tým, čo dnes určite nestihnete spraviť. Siahnite radšej po knihe, ktorá vám o čase a o tom, ako ho využívame, povie niečo, čo ste možno doteraz netušili.

Oliver Burkeman
v nej hovorí o tom, ako k času pristupovali ľudia pred vynájdením hodín, ako sa koncept vnímania času menil v časoch priemyselnej revolúcie či v súčasnej dobe kedy technologický pokrok napreduje míľovým krokmi. Do akých šialených dimenzií nás dnes dostáva snaha „nič nezmeškať“ a „čo najviac stihnúť“? A prečo sme v tejto istej dobe zároveň ochotní tráviť hodiny a hodiny na sociálnych sieťach sledovaním tém, udalostí a vecí, ktoré sa nás v skutočnosti vôbec netýkajú?

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Four Thousand Weeks Rok vydania: 2021 ISBN: 9788097345990 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 288 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách