Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Bombe Dry Fermentation

výberová káva, zrnková


🍎 Je nám ľúto, ale predaj už skončil

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tento mikrolot je pomenovaný podľa Bombe Mountains, kde je spracovateľská stanica, do ktorej vozia svoje čerešne pestovatelia z Shantawene, Bombe a Keramo. Manažment stanice Bombe umožňuje aj špecifické procesy fermentácie - sušenia v tieni.

Proces spracovania tejto kávy bol vyvinutý po návšteve Guatemaly Keneanom, synom Asefy Dukamo, majiteľa a manažéra farmy Daye Bensa, ktorý bol nadšený protokolmi spracovania na farme La Esperanza Antigua, riadenej Josue Moralesom z Los Volcanes Coffee. Josue kontaktoval manažéra kvality Daye Bensa a vysvetlil mu svoju techniku umývania a suchú fermentáciu. Táto káva je výsledkom tejto spolupráce. Spracovávaná variantou tradičného umytého procesu, ktorý počas fermentácie do nádrže nepridáva žiadnu vodu, a preto sa nazýva "suchá" fermentácia. Suchá fermentácia spočíva v tom, že sa nechá káva oddýchnuť v klimatizovaných fermentačných nádržiach po depulpingu (semená sa odstránia z plodu a pulpa=dužina sa opláchne). Káva oddychuje suchá, zatiaľ čo fermentácia štartuje rýchlejšie ako obvykle v teplom vzdušnom prostredí, čo má za následok plný a zložitý profil chuti červeného ovocia, pričom stále zostáva očistená od svojej dužiny. Tento proces používa oveľa menej vody a tak prispieva k environmentálnej udržateľnosti čistiacej stanice pri jej výrobe.

Oblasť: Bombe Mountains, Sidama, Etiópia
Cupping score: 87,5
Nadmorská výška: 2000-2400 mn.m.
Odroda: Heirloom
Chuťový profil: Čučoriedka, čierny čaj, citrónová poleva, sladká a intenzívna

Originálny názov: Bombe Dry Fermentation Balenie: vákuové balenie

Zaradené v kategóriách