Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Odkaz Stiega Larssona: Po stopách vraždy Olofa Palmeho

Neobjasnená vražda zo zabudnutého archívu

Jan StocklassaIkar (2019)

🍎 Vypredané
3,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Desať rokov po smrti Stiega Larssona, autora svetoznámej krimisérie Millenium, sa prvýkrát nahliadne do jeho archívu, na ktorý sa dlho zabúdalo.
V dvadsiatich škatuliach objaví novinár a spisovateľ Jan Stocklassa materiál, v ktorom Larsson mapuje pravicový extrémizmus osemdesiatych rokov a záhadný prípad: neobjasnenú vraždu švédskeho premiéra Olofa Palmeho, ktorého zastrelili 28. 2. 1986. Aj napriek tisíckam podozrivých sa nenašla jediná stopa, ktorá by viedla k odhaleniu vraha. Nenašla sa, alebo sa nikdy nájsť nemala.
Larssonove dokumenty, listy, články a fotografie prinášajú nové indície. Stopy vedú k niečomu, čo bolo vyše troch desaťročí nepredstaviteľné – k pravdepodobnému objasneniu Palmeho vraždy. Vďaka materiálom z Larssonovho vyšetrovania, ktorému zasvätil osemnásť rokov života, príde Jan Stocklassa na stopu možnému páchateľovi. Odkaz Stiega Larssona obsahuje doteraz nezverejnené texty a predstavuje jedinečný opis skutočných udalostí, až neuveriteľne pripomínajúci osudy postáv z jeho krimirománov.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Stieg Larssons Arkiv Rok vydania: 2019 ISBN: 9788055167121 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 440 Väzba: pevná Štýl: politický, napínavýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách