Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
19,90€
Zľava 21%
15,72€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Po dvoch úspešných bestselleroch zo všeobecnej výživy (Medicína výživy 1 a 2) sa MUDr. Boris Bajer, PhD. rozhodol upriamiť pozornosť na tému, ktorej sa vo výžive a životospráve venuje žalostne málo pozornosti, a to aj napriek tomu, že je rok čo rok stále aktuálnejším problémom. Rady či stravovacie plány zamerané na dosiahnutie plodnosti sú unikátne a rozhodne nie sú vždy zhodné s odporúčaniami všeobecnej zdravej výživy a životosprávy. 

Ako teda vieme výživou, pohybom, spánkom, redukciou stresu a mnohými ďalšími oblasťami životosprávy ovplyvniť plodnosť muža a ženy? Odpovede na tieto otázky podložené výskumom, ako aj príklady z praxe a 5 pilierov protokolu plodnosti vám v knihe Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu predstaví a vysvetlí jeden z našich najuznávanejších odborníkov.

Prečo vznikla táto kniha?
Podľa štatistických údajov je na Slovensku neplodných 15 – 20 % párov, pričom neoficiálny odhad je ešte vyšší. My však vieme, že v posledných rokoch nerastie iba ženská neplodnosť, ale aj tá mužská (a to možno ešte rýchlejšie). 

Ako lekár dôverujem medicíne založenej na dôkazoch (evidence-based medicine, EBM). Popri štúdiu medicíny a spolupráci na klinickom výskume dietoterapie v rámci svojho doktorátu, som v súkromnej praxi nutričného špecialistu stretával množstvo párov, ktoré sa snažili o dieťa. Prichádzali ku mne s otázkou, čo by mohli zmeniť v strave a životospráve, aby boli plodní.

Dnes sú to už desiatky párov, ktorým sa po nastavení výživy a životosprávy podarilo úspešne splodiť potomka. Aj preto sme v roku 2022 otvorili Diagnostické Centrum Váš Lekár v Bratislave, kde sa práve v odborných gynekologických, urologických a interných ambulanciách komplexne venujeme aj téme neplodnosti jedincov, respektíve párov.

Čo v tejto knihe nájdete?
V tejto knihe som prehľadne spracoval, vysvetlil a zrozumiteľne napísal všetko, čo by ste o tejto téme mali vedieť, a to tak, aby tieto cenné informácie pochopil naozaj každý. Nebude to však iba o teórii – kniha sa skladá z piatich pilierov protokolu plodnosti, ktoré dávajú do praxe návod, ako zvýšiť šancu na prirodzenú plodnosť alebo úspešnú asistovanú reprodukciu. 

Povieme si, ako sa vhodne stravovať, ktoré doplnky výživy fungujú, a ktoré nie, ako je najlepšie športovať, ako si nastaviť spánkový cyklus, či čo robiť so stresom. Vysvetlíme si rozdiely, ktoré sú v protokole muža a ženy a dozviete sa aj to, ako zvýšiť sexuálny apetít v dobe, kedy sa táto prirodzená vec z populácie postupne vytráca – pritom je zrkadlom reprodukčného zdravia. 

Dozviete sa tiež fascinujúce fakty o tom, ako mužské a ženské pohlavné hormóny, ale aj mnohé iné, ovplyvňujú sexuálne správanie a plodnosť, a čo vieme spraviť v strave a životospráve, aby sme sexuálny apetít zoptimalizovali.

Prial by som si, aby táto kniha pomohla čo najväčšiemu množstvu párov, nielen desiatkam z nich, ktoré som schopný prijať do svojej odbornej opatery ako individuálnych pacientov – klientov. Verím totiž, že ten neopísateľný pocit, ktorý som zažil pri narodení mojej dcéry, by mal byť dopriaty naozaj každému.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2023 ISBN: 9788082530080 Rozmer: 235×265 mm Počet strán: 232 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách