Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kúzelné upratovanie

Japonské umenie, ako zbaviť dom neporiadku a nájsť životnú harmóniu Kniha japonskej konzultantky sa z večera na ráno...

Marie KondoPremedia (2015) • Séria Kúzelné upratovanie • 1. diel

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
11,95€
Zľava 15%
10,16€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Japonské umenie, ako zbaviť dom neporiadku a nájsť životnú harmóniu

Kniha japonskej konzultantky sa z večera na ráno stala svetovým bestsellerom z jednoduchého dôvodu – akokoľvek sa usilujeme, nedokážeme vo svojich domácnostiach udržať poriadok.

Krátko aj po tom najdôkladnejšom upratovaní veci opäť začínajú žiť svojím životom a chaoticky zaplavovať naše príbytky. Z generácie na generáciu si predávame rozmanité skúsenosti, ale umenie upratovania medzi nimi nie je, hoci patrí k tým najdôležitejším. Priestor, v ktorom žijeme, totiž ovplyvňuje aj našu duševnú pohodu.

Marie Kondo premenila svoju celoživotnú obsesiu najprv na zamestnanie upratovacej konzultantky a neskôr aj na úspešnú knihu. Len v Japonsku sa jej predalo vyše 1,2 milióna kusov a dnes okupuje rebríčky v Európe aj Spojených štátoch. Úspech nevychádza len z toho, že ľudia nezvládajú svoj boj s neporiadkom, ale predovšetkým z toho, aká jednoduchá a účinná je jej metóda.

Spočíva v radikálnom vytriedení vecí, ktorými sme sa obklopili, a v ich správnom uložení. Stačí sa držať niekoľkých jednoduchých pravidiel.

Veci treba vytriediť v presnom poradí a uložiť iným spôsobom, než sme boli doteraz zvyknutí – s mimoriadnym ohlasom sa napríklad stretla jej metóda skladania oblečenia. Marie Kondo radí ponechať si iba veci, ktoré máme naozaj radi, a nezahlcovať priestor ani vlastnú hlavu zbytočnosťami. Výhodou jej metódy je, že ak svoj dom podľa nej upracete raz, stane sa imúnnym voči neporiadku natrvalo.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Jinsei ga tokimeku katazuke no maho Rok vydania: 2015 ISBN: 9788081592232 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách